Premjeras: pas prezidentę koalicija buvo sutarusi dėl PVM didinimo

Prieš kelias savaites susitikime su prezidente valdančiosios koalicijos partneriai buvo sutarę dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) didinimo, bet koalicijos partneriai vėliau savo nuomonę pakeitė, teigia premjeras Andrius Kubilius.

„Prezidentė teisi, mes pas ją lankėmės prieš porą savaičių ir tada iš esmės buvo svarstomi biudžeto reikalai koalicijos vadovų pokalbyje su prezidente. Tam tikros nuostatos buvo išdėstytos, kurioms ir aš pritariau. Vėliau kai kurioms partijoms apsigalvojus, ypač dėl PVM mokesčio didinimo, Vyriausybėje mes nuėjome šiek tiek kitu keliu“, - žurnalistams trečiadienį sakė ministras pirmininkas.

Tai jis sakė paklaustas apie D.Grybauskaitės teiginį, kad jos kabinete koalicija buvo pasiekusi kompromisą dėl kitų metų biudžeto, bet vėliau partijos ėmėsi viešųjų ryšių akcijų.

„Dar mano kabinete buvo praktiškai suderėtas kompromisas. Bet vėliau politiniai partneriai pradėjo daryti viešųjų ryšių akcijas ir mėgino pasirodyti kas gražiau viešojoje erdvėje. Tai tą spektaklį ir matome. Labai tikiuosi, kad koalicijos partneriai artimiausiu metu susitars“, - trečiadienį žurnalistams Birštone D.Grybauskaitė.

Perklausta, ar koalicija turi sutarimą, prezidentė atsakė: „Turėjo, bet jį pagadino savo viešųjų ryšių akcijomis“.

Finansų ministerijai sumažinus ūkio augimo prognozę, valdančioji koalicija ieško, kur galima dar sumažinti išlaidas ar gauti papildomų pajamų. Siūlymui didinti PVM tarifą nuo 21 iki 23 proc. pasipriešino Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.


Šiame straipsnyje: Andrius KubiliusPVMkoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Elka

Elka portretas
Nežinau, kaip Grybauskaitė mokėsi ekonomikos, bet PVM didinimo palaiminimas - tiesus kelias į ekonomikos smukimą. Ar to siekiama?

DD

DD portretas
PVM dididinimas yra tiesus kelias į sąžininkus mokesčius.

Naktinis

Naktinis portretas
Jau geriau PVM padidintų, o ne progresiniais mokesčiais vidutiniokus apkrautų, betrūksta dar, kad ir tokie pradėtų emigruoti. O vokeliuose gaunantys algas šoks iš laimės katučių, kaip visada.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių