Premjeras: opozicijos veiksmai dėl „Snoro“ nepadeda ginti žmonių

Premjeras Andrius Kubilus trečiadienį pareiškė, kad opozicinių Seimo frakcijų veiksmai „Snoro“ banko nacionalizavimo ir bankroto istorijoje nepadeda ginti Lietuvos gyventojų interesų.

Tokią nuomonę Vyriausybė vadovas išsakė žurnalistams komentuodamas dalies opozicijoje esančių politikų sprendimą kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT), kad būtų išaiškinta, ar įstatymų dėl bankroto procedūrų pataisas pritaikant banko „Snoras“ atvejui, nebuvo pažeista Konstitucija.

„Turiu išsakyti šiek tiek savo nuogastavimų, kad pastaruoju metu iš opozicijos ir socialdemokratų matome tokio elgesio, kurį svarstant “Snoro" reikalus galima būtų traktuoti kaip nepadedantį apginti Lietuvos mokesčių mokėtojų interesų“, - kalbėjo A.Kubilius.

Paties kreipimosi premjeras sakė nevertinsiantis, nes nėra su juo susipažinęs.

„Norėčiau priminti, kad “Snoro„ krizės sprendimas buvo realizuotas pagal tas nuostatas, kurios Lietuvos bankinę sistemą yra apibrėžusios jau pakankamai seniai. Todėl kreipimasis dėl tų įstatymų, kurie buvo priimti po “Snoro“ nacionalizavimo, nežinau kokią turi prasmę nagrinėjant visą “Snoro„ reikalą ir siekiant, kad “Snoro" bankroto porcedūra toliau įgyvendinta efektyviai, skaidriai ir naudingiausiai Lietuvos mokesčių mokėtojams“, - svarstė Vyriausybės vadovas.

Į KT kreipėsi Seimo nariai socialdemokratai Julius Sabatauskas ir V.Andriukaitis, „darbietis“ Vytautas Gapšys ir „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis. Jų iniciatyvą savo parašais taip pat parėmė dar 40 parlamentarų.

Nacionalizuoto banko „Snoras“ pertvarkai reikalingus teisės aktus Seimas priėmė lapkričio viduryje, kelis pakeitimus - dar vėliau. Tačiau kai kuriomis pataisomis nebuvo pasinaudota, nes vėliau pasigedus itin daug turto nuspręsta inicijuoti jo likvidavimą.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „ Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: SnorasAndrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
nesuprantu kodel tas buozgalvis visko bijo ?

Kęstas

Kęstas portretas
Esminis klausimas: kiek pavogė iš banko I. Degutienės sūnus, kas dar vogė, kaip atsiimti tuos pinigus.O A. Kubiliaus žodžiai yra pasityčiojimas iš mūsų visų: _„Esminis klausimas – kodėl socialdemokratų lyderiui Algirdui Butkevičiui kažkas iš „Snoro“ banko neša dokumentus, kurie atskleidžia bankinės veiklos paslaptį, ginamą įstatymo. Pats tokio dokumento perdavimas jau turi būti teisėtvarkos institucijų tyrimo objektas._ Kokios dar gali būti čia asmeninės vagių paslaptys? Teisėtvarka, vietoje vagių gaudymo, turi dengti konservatorius nuo teisinės atsakomybės?

Adas

Adas portretas
O ne veiksmai padeda ginti žmones?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių