Premjeras nesureikšmina „PKN Orlen“ akcijų pardavimo

Anot Premjero, nieko ypatingo, jei „PKN Orlen“ parduotų dalį Mažeikių bendrovės „Orlen Lietuva“ akcijų ir taip užsitikrintų naftos tiekimą vamzdynu.

Tačiau Andrius Kubilius visas kalbas dėl akcijų pardavimo toliau vadina gandais, nes Lenkijos koncerno vadovai nepraneša apie derybų vykdymą.  

„Tai tęsiasi jau antri metai ir nieko naujo mes negirdime, tik galbūt, kad dalį akcijų parduos kokiai nors įmonei, galinčiai tiekti naftą. Nežinau, ką daugiau čia benagrinėti“, - Lietuvos radijui sakė Premjeras.

A. Kubilius pridūrė, kad prieš 1,5 metų „PKN Orlen“ vadovai teigė, jog dalį akcijų būtų galima parduoti mainais už atnaujintą naftos tiekimą „Družbos“ naftotiekiu.

„Kol kas iš pačios „Orlen“ kompanijos vadovų negirdžiu jokios papildomos informacijos apie artimiausių metu planuojamą kokį nors savo akcijų pardavimą“, - antradienį sakė A. Kubilius.

Primename, kad ketvirtadienį Lenkijos dienraštis „Dziennik Gazeta pravna“ tvirtino, kad „PKN Orlen“ ieško strateginio partnerio, kuriam parduotų iki 25 proc. „Mažeikių naftos“ įmonės akcijų. Anot laikraščio, šiuo „strateginiu partneriu“ gali tapti Kremliaus valdoma „Rosnieft“. 


Šiame straipsnyje: pkn orlen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių