Premjeras: „Lietuvos energijos“ holdingas - Energetikos ministerijai

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad jau artimiausiu metu Vyriausybė ketina patvirtinti naują energetikos įmonių struktūrą - naujas „Lietuvos energijos“ holdingas, kuriam turėtų priklausyti ir bendrovė Visagino atominė elektrinė (VAE), bus perduotas valdyti Energetikos ministerijai.

„Buvo sutarta, kad darysime reorganizavimą. Esame numatę, kad tai būtų tarsi holdingas “Lietuvos energija„. O po “Lietuvos energija„ būtų “Lesto„, “Lietuvos energijos gamyba„, dar Visagino atominė elektrinė. Tokią struktūrą mes tvirtinsime kitą savaitę, bet ministrė (ūkio ministrė Birutė Vėsaitė - BNS) paskubėjo savo žmones skirti į VAE valdybą. Galiu užtikrinti, kad ši funkcija bus perduota energetikos ministrui“, - LNK laidoje „Alfa savaitė“ praėjusį sekmadienį sakė A.Butkevičius.

Anot jo, dėl naujos struktūros sutarta su finansų, energetikos ir ūkio ministrais.

„Buvo nuspręsta peržiūrėti buvusio energetikos ministro Arvydo Sekmoko pasirašytus kai kuriuos teisės dokumentus, kuriais jis perdavė tam tikras energetikos sektoriaus įmones Ūkio ministerijai pernai spalio mėnesį, jau baigiantis visiškai kadencijai. O specialistai liko Energetikos ministerijoje, Ūkio ministerijoje netgi nėra tokių specialistų“, - laidoje kalbėjo premjeras.

Apie tai, kad valstybės valdomą elektros gamybos grupę „Lietuvos energija“ numatoma pertvarkyti į „centrinę“ energetikos įmonių grupės bendrovę, A.Butkevičius pranešė dar gruodžio pabaigoje. Jo teigimu, didelių pertvarkų nebus, tačiau norima sustiprinti korporatyvinio valdymo funkciją.

Nuo pernai rugsėjo pabaigos Ūkio ministerijai pavaldi Visagino atominė elektrinė valdo „Lietuvos energijos“ ir „Lesto“ akcijas. Jos buvo perduotos iš Energetikos Ūkio ministerijai, įgyvendinant ES trečiojo energetikos paketo reikalavimus ir atskiriant įmonių kontrolę. „Litgrid“ valdymas liko Energetikos ministerijoje.

VAE buvo įsteigta įgyvendinti naujos atominės elektrinės projektą - pastarojo likimas po pernai spalį įvykusio referendumo kol kas neaiškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
galit dabar ta proekta kubilui in sinkan sukist !!!! Gerai kad nedaileido dar daugiau lietuvele i skolas igramzdint ,aciu tautai kad pasake NE !

jonas

jonas portretas
nu što, Beritė Vėšaitė, opiatj nevyšlo?

Arnoldas

Arnoldas portretas
Kuo daugiau reformų, tuo mažiau liks trukdančių rimtam darbui Lietuvos žmonių gerovei.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių