Premjeras: Lietuvos banko vadovybė turi pasisakyti dėl R.Šarkino kompensacijos dydžio

Premjero Andriaus Kubiliaus teigimu, Lietuvos banko vadovybė turėtų pasisakyti, kokio dydžio kompensacija bus paskirta postą paliekančiam jo vadovui Reinoldijui Šarkinui.

Anot premjero, įstatyme yra aiškiai numatyta, kokia kompensacija priklauso centrinio banko vadovui, o jei ji atrodo per didelė - reikia keisti įstatymą.

"Neturiu duomenų, kokią kompensaciją gauna. Lietuvos bankas nėra pavaldus Vyriausybei. Įstatyme numatytos vienokios ar kitokios nuostatos yra įgyvendinamos ir čia nėra jokių dviprasmybių. Ar tokia kompensacija bus išmokėta, ar kažkokia kitokia, turėtų paaiškinti Lietuvos banko vadovybė. O jeigu atrodytų, kad tokios kompensacijos mūsų sąlygomis yra per didelės, reikėtų keisti įstatymą", - interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Lietuvos banko įstatymas numato, kad centrinio banko valdybos pirmininkui išmokama išeitinė kompensacija, kurios dydis yra tiek vidutinių mėnesio atlyginimų, kiek metų nepertraukiamai truko kadencija, bet ne daugiau kaip šešių vidutinių atlyginimų.

R.Šarkinui pagal įstatymą priklausytų maždaug 162 tūkst. litų (iki mokesčių) išeitinė kompensacija. Banko vadovas savo valia yra susimažinęs atlyginimą 50 proc., todėl reali kompensacija būtų perpus mažesnė - apie 80 tūkst. litų.

Pats R.Šarkinas sako dar nežinantis, ar apskritai ims jam priklausančius pinigus.

Lietuvos bankui R.Šarkinas vadovavo tris kadencijas - 15 metų. Paskutinė jo darbo diena - balandžio 15-oji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
skirti tokią kompensaciją kiek ižde liko pinigų......

pilietis

pilietis portretas
Jam dar skirti kompensacija, uz ka? Jis blogai atliko savo pareiga, visokie holdingai kai jis vadovavo neteisetai rinko pinigus is zmoniu, paskui katruos nunese, bei banku veikla buvo aferistiska. Uz toki darba jam tik kameroj kojke reiktu pasiulyti, o ne iseitine kompensacija. Kas pas mus per valstybe tyciojasi is zmoniu ir viskas gerai. homikai gazdina normalius zmones kalejimais jei jiems nepakliusi pedofilu klanai pasitelke prokurorus tyciojasi is zmoniu sauganciu savo vaikus, aferistai pasidare pinigu pas mus aukstuomene, o inteligentai jei dar po konteinerius nelandzioja tai dar stebulas. O seima kas tai dabar jau vyro ir moters santykiai tai atgyvena ir vaikai jau mums nebereikalingi. Tai nera ko stebetis kad emigracija tik dideja. Gal jau uzteks sito visko kada baigsis ta normaliu zmoniu diskriminacija? Nebesuprantu ka i seima berinktum vis nenusiseka, ar ten tie homikai vieni susirenka kartu su pedofilais, bent kad is ten vos ne puse milijonieriu tampa tai jau faktas darosi. Kada seimunai del isrinktuju dirbs o ne del tu saujeliu katrie bando mus pagal savo dudele sokdinti?

666

666 portretas
nevertas jis nei lito
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių