Premjeras; išvaikę Seimą ir Vyriausybę „Sodros“ skylės vis tiek neužlopytume

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad "Sodros" biudžeto skylės neužlopytų ir visi Seimui ir Vyriausybei skiriami pinigai.

Pasak jo, valstybės valdymo išlaidos jau sumažintos maksimaliai.

"Vyriausybė praeitais ėmėsi visų priemonių, kad sumažintų išlaidas. Mūsų išlaidos yra sugrąžintos į 2006 m. lygį. Didžiausią dalį deficito sudaro Sodros išlaidos, kurios viršija Sodros pajamas ir tas skirtumas yra tokio dydžio, kad net visai uždarę Seimą ir visą Vyriausybę neišspręstume problemų. 98 proc. visų biudžeto išlaidų grįžta atgal žmonėms", - portalo delfi.lt konferencijoje sakė premjeras.

Anot jo, kol kas dar anksti gąsdintis naujais mokesčiais už automobilius ar nekilnojamąjį turtą, nes vyriausybė ir Seimas dar nieko nenusprendė šiais klausimais.

"Manau, kad tikrai nereikia gąsdintis šiuo metu. Visi svarstymai apie galimus mokesčius yra per ankstyvi, nes Vyriausybė ir Seimas turi spręsti ne mokesčių problemą, o tai, ką turime daryti, kad vis dar nemažas biudžeto deficitas mažėtų ir valstybės skola neaugtų iki pavojingos ribos", - sakė premjeras.

Pasak premjero, per artimiausius du metus reikia išspręsti 4,5 mlrd. Lt biudžeto deficito problemą.

"Tikimės, kad dviejų milijardus litų problemą išspręs auganti ekonomika ir ryžtingai mažinamas "ekonomikos šešėlis". O kitą dalį turime rasti sprendimus, kaip mažinti išlaidas ir galbūt rasti papildomų mokestinių pajamų. Dėl to dar diskutuosim", - žada A.Kubilius.

Premjeras atmeta priekaištus, esą jis ir jo vadovaujama Vyriausybė težiūri biudžeto eilučių visiškai negalvodama apie eilinį žmogų.

"Aš pasakyčiau taip, kad eilinio žmogaus gyvenimas mums yra pats svarbiausias rūpestis. Tačiau turim suvokti, kad eilinio žmogaus gyvenimas yra labai priklausomas nuo atrodančių žmogui tarsi labai tolimų dalykų, kaip valstybės skola. Kartais tariamas politikų rūpestis žmogum ilgainiui pačiam žmogui stipriai pakenkia", - teigia premjeras.

Kaip pavyzdį A.Kubilius nurodo  2007-2008 metais valdžios padidintas  pensijas ir socialines išmokas.

"Estų Vyriausybė nieko panašaus nedarė. Dabar estai džiaugiasi savo finansų tvarkingumu ir visiems rodomi pavyzdžiu, kaip moka pasirūpinti žmogumi ir jo ateitimi. Tuo tarpu Lietuvoje turime labai skausmingų finansinių problemų. Kyla retorinis klausimas, ar 2007-2008 metais buvo pasirūpinta žmogumi?" - aiškina premjeras



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių