Premjeras: IBM planuoja žengti į Lietuvą

JAV informacinių technologijų kompanija IBM planuoja Lietuvoje steigti savo mokslinių tyrimų ir plėtros departamentą, šeštadienį vykusiame Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdyje pranešė premjeras Andrius Kubilius.

"Vakar mus aplankė IBM delegacija, kuri irgi planuoja steigti savo mokslinių tyrimų ir plėtros departamentą", - sakė ministras pirmininkas.

Žurnalistams A.Kubilius sakė, kad IBM atkreipė į Lietuvą dėmesį po jo vizito JAV.

"Po mūsų vizito JAV pavyko atrodo įtikinti tiek, kiek susitikome, stambiausių kompanijų atstovų, kad Lietuva yra verta dėmesio jų investicijoms. Ir aš tikrai labai pozityviai vertinu faktą, kad štai lankėsi IBM komanda ir yra svarstoma labai rimtai, lankėsi mūsų vadinamuose slėniuose, tikrai pozityviai vertinu tokius dalykus. O kaip pavyktų tą realizuoti - matysime", - kalbėjo premjeras.

Kalbėdamas apie tai, per kiek laiko būtų galima realizuoti IBM projektą, jis palygino jį su "Barclays" projekto realizavimu, kuriam reikėjo vienerių metų ir esą IBM projektas galėtų būti realizuota panašiais tempais.

Vienos didžiausių pasaulyje Didžiosios Britanijos finansų grupių "Barclays" IT technologijų centras Vilniuje buvo atidarytas praėjusį penktadienį.

IBM kuria ir vysto kompiuterines sistemas, programinę ir tinklų įrangą, duomenų kaupyklas, mikroelektroniką.


Šiame straipsnyje: IBM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių