Premjeras: gatvės į Vilniaus oro uostą bus sutvarkytos jau iki liepos

Premjeras žada, kad iki Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai pradžios liepos 1-ąją Vilniaus gatvės, vedančios į oro uostą, bei jų aplinka bus sutvarkyta.

„Jau buvo posėdis ir nuo oro uosto ir ne tik nuo oro uosto, bet ir kai kurios kitos gatvės bus tvarkomos - tam jau skirti pinigai, ir Vilniaus miesto savivaldybė jau planuoja darbus, kai tik oro temperatūra bus tinkama tiems darbams. Labai geras pastebėjimas dėl kioskelių - manau, tas klausimas turi būti svarstomas, neturiu dabar informacijos, ar tame posėdyje buvo apie tai kalbama, bet apie gatvių ir kai kurių fasadų sutvarkymą tikrai buvo kalbama, ir jie yra planuose įtraukti, kad iki liepos 1 dienos būtų sutvarkyti“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė Algirdas Butkevičius.

Seimo Europos reikalų komitetas pernai birželį nutarė kreiptis į sostinės valdžią, kad būtų sutvarkytas ruožas nuo tarptautinio Vilniaus oro uosto iki miesto centro ir Seimo prieigos.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža tuomet spaudai teigė, kad kelias nuo oro uosto iki miesto centro bus tvarkomas tik kosmetiškai, be didelių išlaidų, o didelės paramos Vilniaus valdžia tikisi iš Vyriausybės.

Vilniaus meras Artūras Zuokas naujienų portalui delfi.lt anksčiau teigė, kad savivaldybės skolos per didelės, todėl pirmininkavimo ES laikotarpiu tikriausiai pavyks patenkinti tik pagrindinius poreikius. Meras tuomet teigė prašęs 22,5 mln. litų lėšų miesto tvarkymui, tačiau atsakymas buvęs neigiamas.

Bendrovė „Kauno tiltai“, kuri laimėjo Vilniaus savivaldybės užsakymą iki šių metų spalio pastatyti Vilniaus pietinio aplinkkelio tęsinį, užsitęsus konkursui, gali nespėti per pusmetį atlikti 53 mln. litų vertės darbų.

Lietuva pirmininkavimą ES Tarybai perims šių metų liepos 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių