Premjeras: A. Audickas galėjo pasisamdyti kitą advokatų kontorą

Žlugusio Ūkio banko laikinasis administratorius Adomas Audickas turėjo pasamdyti kitą advokatų kontorą, mano premjeras Algirdas Butkevičius.

Paklaustas, ar jo manymu Lietuvos banko vadovai Ūkio banko istorijoje dirba skaidriai, ketvirtadienį interviu Žinių radijui premjeras sakė, jog Lietuvos banko valdyba turi teisę pasirinkti laikinąjį administratorių.

„Šiuo metu, kai iškilo tokia diskusija viešai, aš esu kreipęsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad šią situaciją įvertintų, nes manau, kad Lietuvoje specialistų, kurie išmano bankininkystę, yra ir daugiau. Gal šis principas kažkiek ir prasilenkia su tam tikra etika. Aš čia per daug didelio pavojaus nematyčiau, kad dirbo kartu ir žmogus pasižymėjo didžiule kompentencija ir gebėjimai. Bet jis, manau, teisininkus galėjo pasisamdyti iš kitos kompanijos“, - sakė A.Butkevičius.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija antradienį nutarė aiškintis, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl galimo A.Audicko viešųjų ir privačių interesų pažeidimo. A.Audickas tvarkyti Ūkio banko reikalus pasamdė advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, kurioje konsultantu kurį laiką pats dirbo.

Pasak „Raidla, Lejins & Norcous“ vadovaujančio partnerio Irmanto Norkaus, Lietuvos bankas jo advokatų kontorą Ūkio banko restruktūrizavimo planui pernai spalį pasirinko iš trijų konkurso dalyvių. Savo ruožtu teisininkai finansinėms konsultacijoms pasitelkė A.Audicką.

Lietuvos bankas vasario 12 dieną bendradarbiavimą su „Raidla Lejins & Norcous“ nutraukė, tą pačią dieną sustabdė Ūkio banko veiklą. I.Norkaus teigimu, jo vadovaujama advokatų kontora siūlė kelis fizinius ir juridinius asmenis kaip galimus Ūkio banko administratorius, o Lietuvos bankas pasirinko A.Audicką.

 

 

A.Audickas tą pačią vasario 12 dieną su advokatų kontora „Raidla Lejins & Norcous“ sudarė sutartį dėl teisinių paslaugų.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu...

Nu... portretas
...SUPER!

taip ir nesupratau

taip ir nesupratau portretas
tai "galėjo" ar "turėjo"? Skirtumas - esminis

VA

VA portretas
O kokiu pagrindu aplamai ponaitis Audickas salia tu pinigu atsirado. Jo virsininkas argumentavo jog sio ponaicio inicialus sudaro 3 A. bet man atrodo kiek per mazai argumentu kad toki zmogeli prileisti prie tiek pinigu. Ir pagaliau kada pinigai buvo isisavinti paaiskejo jog ponaitis atsakomybes nenesa ir aplamai nei pinigu nei kaltu nera. Eilini karta buvo isisavinti lietuviu pinigai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių