Prekybos tinklai persitvarko, atsargiai planuoja plėtrą

Prekybos tinklai šiemet persitvarko, uždaro nepelningai dirbančias parduotuves ir atsargiai planuoja plėtrą.

Apie tikruosius pokyčius į gerąją pusę ar bent jau padėties stabilizavimą, anot prekybos tinklų, bus galima kalbėti tik, kai jau bus įvertinta šildymo kainų įtaka pirkėjų piniginėms, rašo "Verslo žinios".

"Šiais metais vadovybė nusprendė uždaryti 24 "Rimi Lietuva" parduotuves, kurios yra nepelningos ir nutraukti besibaigiančias nuomos sutartis. Daugiau kaip pusė iš šių parduotuvių jau uždaryta, likusios bus uždarytos iki metų pabaigos", - sakė "Rimi Lietuva" generalinis direktorius Tony Holmbergas.

Pernai įmonė pertvarkė ir atidarė 5 parduotuves. Daugiausia tarp uždaromų prekybos vietų šiemet yra senesnio formato "Supernetto" parduotuvės mažesniuose Lietuvos miestuose.

"Tai parduotuvės, kurias labiausiai palietė pasikeitusios ekonominės sąlygos ir sumažėjusi perkamoji galia", - sakė T.Holmbergas.

"Maxima LT" šįmet uždarė vieną parduotuvę Šiauliuose. Pagal išankstinius įmonės planus kitąmet turėtų būti atidarytos 5 parduotuvės Vilniuje, Kaune ir Naujojoje Akmenėje, tačiau pabrėžiama, jog tinklo plėtra planuojama itin atsargiai.

Daugiausia "Maximų" uždaryta buvo pernai - 15, iš jų 7 uždarytos Konkurencijos tarybos nurodymu.

"Norfos mažmena" šįmet jau atidarė 3 naujas parduotuves ir planuoja atidaryti dar vieną. Šįmet uždarytos 3 "Norfos". Šiuo metu "Norfos mažmena" yra jau baigusi renovuoti 4 tinklo parduotuves, eilėje laukia dar 5.

Nuo metų pradžios "Palink" valdomame prekybos tinkle atidaryta 5 naujos parduotuvės - 4 "Iki" ir 1 "Cento", rekonstruotos 3 parduotuvės ir 4 uždarytos. Iki metų pabaigos "Palink" planuoja atidaryti dar 5 parduotuves. Pernai atidaryta 10 naujų "Iki" prekybos tinklo parduotuvių.


Šiame straipsnyje: prekybos centrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių