Prekybos centrai pernai neteko trečdalio nuomos pajamų

Prekybos centrams pernai pavydo išsaugoti didesnį kaip 75 proc. užimtumą, tačiau tai jiems kainavo trečdaliu sumažėjusias nuomos pajamas, teigia nekilnojamojo turto, finansų ir investicijų valdymo paslaugų bendrovė "Re&Solution".

"Jeigu užimtumas krenta žemiau, prasideda sniego rutulio efektas. Todėl visi prekybos centrai buvo sutelkę dėmesį į nuomininkų išlaikymą", - antradienį susitikime su žurnalistais sakė "Re&Solution" vadovas Ričardas Čepas.

Anot jo, prekybos centrai buvo priversti mažinti kainas arba sutikti su nuomos atidėjimu, nes didžiausia sunkmečiu prekybos centrams kilusi problema buvo nuomininkų patikimumas. Pastarieji, susidūrę su finansiniais sunkumais, stengėsi nutraukti ilgalaikes sutartis.

Šiemet, anot analitiko, pastebimas stambių užsienio tinklų susidomėjimas kritusiomis prekybos centrų nuomos kainomis.

"Atsirado stambiųjų prekybos tinklų, dėl kurių patikimumo nekyla klausimų. Derybos vyksta su stambiais prekybininkais ir ne vienu", - kalbėjo "Re&Solution" vadovas.

Vertindamas biuro nuomos rinką, R.Čepas teigė, jog šiemet nedidelio kainų augimo galima tikėtis aukščiausios klasės segmente, kadangi tokių biurų pasiūla jau beveik išsemta.

"A klasės biurų jau greitai pradės trūkti, jų liko 5 tūkst. kvadratinių metrų - tai viena stambi kompanija. Norint stambesnei bendrovei susirasti biurą, jai nebus kur kraustytis", - sakė R.Čepas.

Pasak jo, tai geros naujienos B klasės biurams, tačiau staigaus kainų šuolio biurų rinkoje neverta tikėtis.


Šiame straipsnyje: prekybos centrainuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių