Prekybos centrai kratosi silpnu nuomininkų

Prekybinio nekilnojamojo turto valdytojai jau gali jaustis padėties šeimininkai - užuot desperatiškai ieškoję nuomininkų, kurie užpildytų tuščius prekybos centrų plotus, dabar gali rinktis, su kuo dirbti.

Vis dažnesni atvejai, kuomet nutraukiamos sutartys su ne itin sėkmingai dirbančiais nuomininkais. Patalpų nuomos kainos taip pat po truputį kopia aukštyn, pirmadienį informuoja dienraštis "Verslo žinios".

"Lyginant situaciją šių metų pirmąjį pusmetį su praėjusiųjų - skiriasi kaip diena ir naktis. Nuomos kaina padidėjo vidutiniškai 30 proc. ir šiuo metu yra apie 20 litų už kvadratinį metrą - tai 30 proc. mažiau nei 2007 metais. Pajamos iš nuomos išaugo trečdaliu, o laisvų plotų "Ogmios centras" valdomuose Vilniaus centruose nebeliko" - sako "Ogmios centras" finansų direktorė Viktorija Beatričė Radzevičienė.

Anot jos, "Parkas outlet" per lyginamąjį laikotarpį užpildė 5 proc. neužimtų plotų, "Domus galerija" -10 proc.

"Europos" prekybos centrą valdančios bendrovės "BPT Asset Management" prekybinės paskirties investicijų segmento vadovo Dariaus Urbono teigimu, Klaipėdoje esantis BIG prekybos centras buvęs vienas problematiškiausių, nors neužimtumas siekė 17 proc., dabar užpildytas 100 proc. Kauno prekybos centre "Molas" irgi neliko tuščių patalpų.

Naujais tarptautiniais prekių ženklais - "Next" ir "Massimo Dutti" - greitai galės pasigirti Vilniaus "Akropolis". "Stipriname Vilniaus "Akropolį" ir patys inicijuojame nuomininkų kaitą, nutraukiame sutartis su tais, kurie pritraukia mažus lankytojų srautus, turi mažą apyvartą - pernai nebuvo sąlygų tokiems pokyčiams. Šiauliuose ir Klaipėdoje rimtesnes permainas planuojame po metų", - sako "Akropolis LT" Nuomos skyriaus vadovė Renata Jakubčionienė.


Šiame straipsnyje: prekybos centrainuomininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių