Prekybininkams atitenka nuo 7 iki 50 proc. produktų kainos

Prekybininkams atitenka nuo 7 iki 50 proc. galutinės produktų kainos, skelbiama Konkurencijos tarybos puslapyje produktukainos.lt.

Kaip rašo delfi.lt, matyti, kad didžiausią antkainį prekybininkai lupa nuo duonos gaminių.

Konkurencijos taryba skelbia keturiuose didžiausiuose prekybos tinkluose parduodamų dešimties produktų kainų ir prekybininkams tenkančios dalies vidurkį pernai spalio – gruodžio mėnesiais.

Mažiausiai prekybininkams atitenka iš prekybos varške – apie 7 proc. ir kiaulienos kumpiu su kaulu – apie 7,6 proc. kainos. Parduodant litrą 2,5 proc. riebumo pieno – 27 proc. (spalį kainos dalis siekė 29 proc.), sviestą – 23 proc. (nuo spalio parduodant sviestą prekybininkų dalis išaugo 5 proc. punktais).

Savo kainos dalį nuo pernai spalio iki gruodžio didino parduodami juodą ruginę duoną. Prekybos centrai savo dalį didino nuo 47 iki 49,1 proc. galutinės kainos. Didžiausia dalis atitenka prekybininkams batono kainos, dar daugiau nei gamintojams – 50,3 proc. ir ji per tris mėnesius taip pat išaugo keliais procentais. Panaši dalis atitenka ir kvietinių miltų prekyboje – apie 45,5 proc. (ši dalis nežymiai sumažėjo per tris mėnesius). Savo dalį didieji tinklai sumažino ir parduodami pieniškas dešreles nuo 32,9 iki 29,6 proc. Kiaušinių kainoje apie 31 proc. sudaro prekybos dalis, bulvių -27 proc., kuri taip pat mažėjo keliais procentais. 


Šiame straipsnyje: antkainiaiproduktų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedas

Diedas portretas
Tai prekybininku lupikavimas.Antkainis turėtu neviršiti 15 procentu,o 50 ir daugiau tai jau kriminalas.

spyglys

spyglys portretas
Prekybininkų antkainis pirmo būtinumo prekėms neturėtų viršyti PVM dydžio,pastarasis pirmo būtinumo prekėms (maisto ir higienos) turėtų būti tarp 5 ir 10proc. Kitos prekė neturėtų viršyti PVM daugiau kaip pusantrokart (kad padengtų nenumatytus nuostuolius ir duotų pelną)...

...

... portretas
Komentatoriai tiesiog gimę ekonomistais, gerai, kad tik komentaruose...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių