Prekybininkai žada mažinti kainas tiek, kiek mažės PVM

Prekybininkai teigia, kad sumažins mėsos ir paukštienos kainas tiek, kiek bus sumažintas pridėtinės vertės mokestis (PVM) šiems produktams.

Prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas teigia, kad jei PVM tarifas bus mažinamas iki 9 proc., prekybininkai savo ruožtu galėtų užtikrinti atitinkamai sumažėjusias produkcijos kainas, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Lietuvos pramonė patiria žalą, jei lietuvis perka parduotuvėje lenkišką mėsą, ir dvigubą žalą - jei lietuvis perka neapskaitomą lenkišką mėsą turguose ar kitais būdais. Abiem atvejais gali būti tik vienas sprendimas - ekonominės naudos pirkti nelietuvišką produktą ne parduotuvėje pašalinimas, tai yra - kainos mažinimas“, - teigė P. Vilimas.

Prekybos įmonių asociacijos skaičiavimais, 2009 metais padidinus mėsai PVM tarifą nuo 5 proc. iki 21 proc. biudžetas per trejus metus gavo papildomus 150 mln. litų, tačiau dėl sumažėjusio mėsos gaminių vartojimo prarado daugiau kaip 100 mln. litų.

Centro-kairės koalicija svarsto galimybę nuo kitų metų įvesti pridėtinės vertės mokesčio ( PVM) lengvatas šviežiai mėsai ir viešbučiams.


Šiame straipsnyje: PVMmokesčiaikainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus

Eugenijus portretas
Pazadejo patiesijo, o netiesiejo-negriesijo.

Anglija info

Anglija info portretas
Anglijoje netaikomas PVM maisto produktams ir vaikiškiems drabužiams. Tai yra ... PVM = 0 Anglijos valdžia nedaro biznio šioj vietoj : )

tata

tata portretas
PVM-tai reiskia pridetinis vagiu mokestis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių