Prekybininkai itin pelningų Kalėdų neprognozuoja

Prekybininkai, ant lentynų dedantys žiemos švenčių atributiką, didesnių stebuklų per Kalėdas nesitiki ir planuoja panašios apimties pardavimus kaip ir pernai.

Tik dalis parduotuvių per šventes šiemet tikisi sulaukti ir daugiau pirkėjų, ir gauti daugiau pajamų, nes siūlo gausesnį prekių kiekį, penktadienį rašo "Verslo žinios".
Bendrovės „Palink“, valdančios prekybos centrus „Iki“, atstovas Valdas Lopeta sako, kad didelių pokyčių neprognozuojama: kainų lygis išliks toks pats, o kai kurios prekės, tikimasi, net kainuos mažiau. „Paklausa išliks labai panaši kaip pernai“, - pardavimus per didžiąsias šventes numato jis.

Tinklas ir prekių šiemet užsakė panašiai, kaip pernai.

„Planuojame, kad pirkimai išliks panašaus lygio, kaip ir pernai. Praėjusiais metais dvi savaites iki Kalėdų fiksavom 5 proc. augimą, palyginti su atitinkamu laikotarpiu 2009 metais, tiek mėnesio pradžioje, tiek šventinę savaitę, po Kalėdų iki Naujųjų metų, pardavimo apimtis buvo tokio paties lygio, kaip ir 2009 metais“, - pažangos nemato prekybos tinklo „Maxima“ atstovė Olga Malaškevičienė.

Didmeninės ir mažmeninės prekybos buitine technika įmonės „Topo grupė“ valdybos pirmininkas Aurelijus Rusteika bei „Ogmina“ Didmeninės prekybos skyriaus direktorius Dainius Barauskas irgi skaičiuoja, kad šiemet Kalėdų prekyba bus tokia pat kaip ir pernai, o jei ir geresnė, tai tik šiek tiek.

Skirtingai nei dauguma dienraščio kalbintų įmonių, kur kas optimistiškiau švenčių laukia prekybos centras „Ozas“ - bendrovė per Kalėdas laukia kur kas daugiau klientų.

„Tikimės, kad pardavimai šį kalėdinį laikotarpį augs apie 50 proc. palyginti su 2010-aisiais“, - prognozuoja „Ozas“ direktorė Inga Navickaitė.

Pernai per kalėdinį laikotarpį, palyginti su 2009 metais, „Ozo“ parduotuvių apyvarta augo 25 proc.


Šiame straipsnyje: kalėdinė prekybaKalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių