Prekyba dėvėtais drabužiais smuko kone perpus

Verslininkai sako, kad prekyba dėvėtais drabužiais išgyvena gilią krizę. Esą stipriai sumažėjo ne tik jų pirkimas, bet ir pasiūla.

Taip nutiko, nes dabar taupo ne tik lietuviai, bet ir žmonės užsienyje, kurie lengvai nebeišmeta drabužių.

Verslininkai skundžiasi, kad prekyba dėvėtais drabužiais kritusi kone perpus. Jau pernai pastebėta, kad atėjus sunkmečiui žmonės nebepirko visko, kaip kad anksčiau. Šiemet pirkėjai esą tapo dar išrankesni ir įsigyja tik būtiniausius daiktus.

„Žmonės kiek daugiau pradėjo taupyti, ypač kai žiemos sezonas buvo. Krato savo senus daiktus ir spintas, žiūri, kaip gali išsisukti, nes rūbas nėra būtinybė“, - sako individualios K. Dolebo įmonės vadovė Viktorija Kazlauskytė. „Nebrangios aprangos“ parduotuvės savininkas Gintas Žvirblis sako, kad gerais laikais per dieną surinkdavo iki poros tūkstančių, o dabar prekių nuperkama vos už 50-100 litų. Tačiau, jo teigimu, ir pasiūlyti žmonėms nelabai yra ko.

„Krizė visur. Gal nieks nebėmėto apdarų, kaip anksčiau būdavo“, - sako jis. Verslininkas pasakoja dabar iš sandėlių traukiantis susikaupusius drabužius. Tuos, kurių anksčiau žmonės nepirkdavo. Ir nors dar prieš porą metų kas savaitę atsivešdavo po porą šimtų kilogramų dėvėtų drabužių, dabar jų jau nevyko pasipildyti tris mėnesius.

Šiais metais pagerėjimo verslininkai nesitiki, tačiau pavasaris ir vasara teikia vilčių. Mat šiltuoju sezonu prekyba šiek tiek pagyvėja.


Šiame straipsnyje: dėvėti drabužiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių