Pratęsiamas atsiskaitymo terminas už gruodžio mėnesį suvartotą elektrą

Trečiadienį bendrovių Rytų skirstomieji tinklai (RST) ir „VST“ vadovai priėmė sprendimą pratęsti gyventojams taikomą atsiskaitymo už gruodžio mėnesį suvartotą elektros energiją terminą iki sausio pabaigos.

Už gruodžio mėnesį visi gyventojai galės atsiskaityti pagal 2009 m. galiojusius tarifus. Šį sprendimą bendrovė priėmė atsižvelgdama į gyventojų interesus ekonominio sunkmečio laikotarpiu.

Atsižvelgiant į tai, kad nemažai gyventojų dėl vėluojančių atlyginimų ar kitų svarbių priežasčių iki sausio 20 d. negalėjo sumokėti už gruodžio mėnesį suvartotą elektrą pagal tuo metu galiojusius tarifus, elektrą tiekiančios bendrovės nusprendė pratęsti atsiskaitymo terminą iki sausio 31 dienos.

Visi gyventojai už praėjusių metų gruodžio mėnesį suvartotą elektros energiją galės sumokėti pagal 2009 metais galiojusius tarifus iki šių metų sausio 31 dienos.  Atsiskaitant už gruodžio mėnesį būtina nurodyti elektros skaitiklių rodmenis, kuriuos gyventojai turėjo užfiksuoti gruodžio 31 dieną. Pagal naujus šių metų tarifus atsiskaityti reikės nuo vasario už elektros energiją, suvartotą nuo 2010 metų sausio 1 dienos.

Dėl elektros gamybos kainų augimo padidėjus galutiniams elektros energijos tarifams, RST ir VST skatina vartotojus naudotis elektros taupymo galimybėmis. Ekspertų paskaičiavimu, elektrą vartojant racionaliai, išlaidas jai galima sumažinti apie 20 procentų. Sutaupymo efekto galima pasiekti keičiant vartojimo įpročius, tačiau neatsisakant komforto.


Šiame straipsnyje: elektraatsiskaitymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių