Prasideda Aukštaitijos investuotojų forumas

Šiandien Dubingių seminarų ir konferencijų centre, Molėtų rajone, prasideda ketvirtasis
Aukštaitijos investuotojų forumas.

Šio renginio tikslas - tęsti Aukštaitijos regiono kaip investicijoms patrauklaus krašto pristatymą bei supažindinti forumo dalyvius su Aukštaitijos apskričių verslo plėtros galimybėmis. Šis renginys yra reikšminga priemonė siekiant paspartinti investicijų pritraukimą į Aukštaitiją ir skatinti regiono ekonominę plėtrą.

Aukštaitijos investuotojų forumas paprastai sulaukia šalies vadovų dėmesio. Šiemet renginyje apsilankyti planuoja Ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas, žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė, ūkio ministras Vytas Navickas.

Forume pristatomi investiciniai projektai, pasiūlymai ar idėjos potencialiems investuotojams, t.y. verslo ir bankų atstovams, organizacijoms, platinančioms informaciją apie investicijų galimybes - užsienio šalių ambasadų bei užsienio šalių Prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovams.

Pristatomi įvairaus parengimo lygio projektai - nuo idėjos (pvz., yra žemės, yra idėjų, reikia investuotojų) iki jau parengto projekto. Kasmet prieš renginį išleidžiamas pateiktų investicinių projektų ir pasiūlymų katalogas lietuvių, rusų ir anglų kalbomis.

Šiais metais Žemės ūkio ministerija iš dalies remia kaimo turizmo projektus, t.y. forumo dalyviui, pristatančiam kaimo turizmo projektą, nereikia mokėti dalyvio mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių