Pramonės produkcijos pardavimai smuko 16 proc.

Pramonės produkcijos gamyba ir pardavimai Lietuvoje šių metų sausį-rugsėjį, palyginti su trimis ketvirčiais pernai, smuko 16,4 procento.

Vien rugsėjo mėnesį, palyginti su rugpjūčiu, visa pramonės produkcija ūgtelėjo 1,6 proc. iki 3,814 mlrd. litų, o palyginti su 2008-ųjų rugsėju - sumažėjo 15,2 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija per devynis mėnesiu šiemet, palyginti su sausiu-rugsėju pernai, krito 17,4 proc., vien kasyba ir karjerų eksploatavimas - 37,5 proc., apdirbamoji gamyba - 17,1 proc., o apdirbamoji gamyba, išskyrus rafinuotų naftos produktų gamybą - 19,2 proc. Tuo tarpu per mėnesį - rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu - šie rodikliai padidėjo atitinkamai 1,6 proc., 19,3 proc., 1,4 proc. ir 4,5 procento.

Elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo apimtys sausio-rugsėjo mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 9,4 proc, per mėnesį - paaugo 2,2 procento.

Anot statistikų, kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos pardavimo ir paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje šiemet per tris ketvirčius, palyginti su atitinkamais 2008-ųjų ketvirčiais, ūgtelėjo 0,2 procentinio punkto ir sudarė 61,7 proc., tuo tarpu Lietuvos rinkoje - sumažėjo 0,2 proc. punkto iki 38,3 procento.


Šiame straipsnyje: pramonėpramonės produkcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių