Pramonė Lietuvoje šiemet smuko 4 proc., bet pamažu atsigauna

Pramonės produkcijos gamyba ir pardavimai Lietuvoje sausį-kovą, išankstiniais duomenimis, buvo 9,6 mlrd. litų - 4 proc. mažiau nei pernai pirmąjį ketvirtį.

Per mėnesį - kovą, palyginti su vasariu - visa pramonės produkcija padidėjo 6,6 proc. iki 4,215 mlrd. litų, o pašalinus sezono įtaką - sumažėjo 4 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija sausį-kovą, palyginti su atitinkamais mėnesiais pernai, krito 6,3 proc., apdirbamoji gamyba - 6,4 proc., o apdirbamoji gamyba, išskyrus rafinuotų naftos produktų gamybą - ūgtelėjo 1 proc. Per mėnesį šie rodikliai atitinkamai išaugo 11 proc., 10,7 proc. ir 16 procentų.

Elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo apimtys sausio-kovo mėnesiais, palyginti su atitinkamu laikotarpiu 2009-aisiais, išaugo 6,7 proc., tuo tarpu per mėnesį smuko 11,7 procento.

Pramonės produkcija tik kovo mėnesį, palyginti su kovu pernai, ūgtelėjo 1 proc., pašalinus darbo dienų įtaką - 1,5 proc. Vien kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija palyginamuoju laikotarpiu šoktelėjo 1,7 proc., apdirbamosios gamybos produkcija - 1,5 procento.

Anot statistikų, kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos pardavimo bei paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su sausiu-kovu pernai, šoktelėjo 3,6 procentinio punkto ir sudarė 66,4 procento.


Šiame straipsnyje: pramonėstatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių