Pradėtas tyrimas dėl galimų žiurknuodžių lenkiškuose saldumynuose

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo skubų tyrimą, ar į Lietuvos rinką galėjo patekti nuodais graužikams užteršti saldumynai.

„Įvertinome galimą pavojų vartotojų sveikatai, o taip pat ir tai, kad mūsų rinkoje yra daug lenkiškų saldumynų, kurie įsigyti ne tiesiogiai iš gamintojo, bet per mažmeninius prekybos tinklus. Todėl pradėti patikrinimai visose didmeninėse ir mažmeninėse prekybos vietose, įskaitant ir turgavietes“, - sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjos pavaduotoja Inga Kaikarienė.

Anot jos, inspektoriai ieškos ne tik galbūt užterštų saldumynų, bet ir bus tikrinamos pieno miltelių žaliavą iš Lenkijos įsivežančios mūsų šalies įmonės.

Lenkijos pareigūnai informavo, kad Lenkijos įmonė „Magnolija“, atlikdama savikontrolės sistemos patikrinimus, nustatė, kad dalis saldumynų gamyboje naudojamos pieno miltų žaliavos galėjo būti užteršti nuodais graužikams.

Nors kol kas jokių laboratorinių tyrimų, patvirtinančių įtarimus nėra atlikta, priimtas spendimas iš rinkos atšaukti devynių pavadinimų produktus, kuriuos gaminant naudota konkrečios partijos pieno miltelių žaliava.

Iš rinkos Lenkijoje surenkami vafliniai vamzdeliai su pieninio šokolado užpildu „Stilla Dolce Cocoa Rolls 2x50g“, vafliai su vaniliniu kremu „Vanilla wafers“, vafliai su pieniniu kremu „Poesija“, vaflis su pieniniu šokoladu „MAX", vaflinis vamzdelis, ploni vafliniai vamzdeliai, pieniški vafliai „Slodka Nuta“, kakaviniai vafliai su šokoladu, vafliai su kremu „Wiener Eiswaffel“.

Lenkijos pareigūnai pabrėžė, kad kol kas nėra tiksliai nustatyta, ar pieno miltelių žaliava buvo užteršta ją gaminusioje įmonėje, ar „Magnolija“ žaliavų sandėliuose. Be to, nėra patvirtintas ir faktas, kad pieno milteliuose rastos rausvos spalvos granulės iš tiesų yra graužikų naikinimui skirti pesticidai.

Anot Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešimo, pirminiais atliktų patikrinimų duomenimis, „Magnolija“ gaminamų vaflių su pieniniu kremu „Poesija“ į Lietuvą per savo Latvijos tiekėjus įsivežė „Rimi“ prekybos tinklas. Vos tik gavus priminę informaciją apie įtarimus, prekybos tinklas sustabdė prekybą nesaugios partijos skanėstu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai banalu

labai banalu portretas
lietuvos verslo ataka prieš lenkiška produkcija

Skanaus

Skanaus portretas
Jo, jo, svarbiausiai lenkiško ir papigiai.

www

www portretas
kaltu nerasi nes nuomones ivairios.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių