Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėtų veikų „Snore“

Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimų neteisėtų finansinių operacijų „Snoro“ banke po jam iškelto bankroto.

Tyrimo metu „bus tikrinama viešoje erdvėje paskleista informacija, jog po bankui “Snoras„ iškelto bankroto, šioje bankrutuojančioje kredito įstaigoje buvo neteisėtai atliekamos finansinės operacijos“, sakoma prokuratūros pranešime spaudai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoti ir jam vadovauti pavesta Vilniaus apygardos prokuratūrai.
Tyrimo imtasi po to, kai Seimo pirmininkė Irena Degutienė praėjusią savaitę kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus teiginių, esą kažkas iš valdančiųjų giminaičių bankrutavusiame banke „Snoras“ atliko neleistiną operaciją.

Tuo metu socialdemokratai taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pateikdami turimus duomenimis ir informaciją, su prašymu pradėti tyrimą, ar nebuvo padarytas galbūt neteisėtas poveikis „Snoro“ bankroto administratoriui.

Žiniasklaidoje pranešta, esą didesniu nei apdraustas indėliu paskolą padengti galėjusi Seimo pirmininkės sūnus Gedimino Degučio įmonė „Novotersa“. Seimo pirmininkės sūnus savo ruožtu tokius pranešimus neigia, tvirtindamas, jog priešingai, jis netgi padvigubinęs savo sąskaitą banke dieną iki jo veiklos sustabdymo.

„Be abejo, aš neigiu, nes tai prasilenkia su bet kokia logika - pono Butkevičiaus ar nežinau kieno teiginiai, ir nė vienas žmogus, kuris yra sveiko proto, jis nedarytų tokių operacijų, kurios buvo daromos paskutinėmis banko veikimo dienomis. Žiūrint į tas operacijas, akivaizdžiai matosi, kad aš būčiau kenkęs sau ir savo interesams“, - Lietuvos radijui trečiadienį sakė G.Degutis.
Bankroto byla „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Konservatorius

Konservatorius portretas
Pagaliau gal priciups degucius, o tai jau uzkniso ju marazmai apie pastatyta sunaus viena nama, kuris yra du namai sujungti tuneliu, indeliai Snore bei giminyste su Neringos naikintoju ET.

nagi

nagi portretas
nebus teisybes. teismas bet kokiais budais stengsis yrodyti deguciu nusikaltima kam dar tos tuscios kalbos.

romas

romas portretas
neko jai nebus blogiausia kas galetu nutikt tai iseis savo noru ir pasiims atostoginius iseitines tai bus kelios desimtys tukstanciu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių