Pradedamos platinti naujos taupymo lakštų emisijos

Finansų ministerija antradienį pradeda platinti naujas vienerių metų, dvejų ir trejų metų trukmės taupymo lakštų emisijas, kurių palūkanos bus atitinkamai 0,5 proc., 1,5 proc. ir 1,8 procento.

Vienerių ir dvejų metų trukmės emisijų taupymo lakštai bus platinami iki kovo 4 dienos, o trejų metų trukmės - iki kovo 18 dienos, skelbia Finansų ministerija.

Gyventojams ir kitiems mažmeniniams investuotojams skirtų taupymo lakštų galima įsigyti internetu, tinklapyje www.vtl.lt, beveik 400-yje Lietuvos pašto skyrių bei per DNB banką, SEB banką ir „Swedbank“.

Lakštų gali įsigyti gyventojai ir nepelno įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tegul slepiasi Finansų ministerija po pernykščiais lapais. Už tokias palūkanas tuos lakštus tegul perka šios ministerijos darbuotojai. Prisimenu sovietmetį, kai infliacijos nebuvo, visoje sovietijoje buvo tik vienas bankas – taupomoji kasa, bankinėje sistemoje nebuvo griūties, o bankas už terminuotuosius indėlius mokėjo 3, už einamuosius – 2 proc. palūkanų.

Chm

Chm portretas
Juokingesnių procentų negalėjo ustatyti. Gal dėl to, kad galėtų išpatilnti savo popiergalius, kaip tik ir sužlugdė Ūkio banką? Laikas sutampa. Atsitiktinumų ten, kuri vaikšto labai dieli pinigai, nebūna.

As

As portretas
Palūkanos negali būti mažesnės už infliaciją. Žmonėms neapsimoka laikyti pinigų. Jeigu yra laisvų pinigų, tada geriau pakeliauti ar investuoti į biznį. Kažką isigyti. Su tokiomis palūkanomis ką siūlo valstybė lai platina kur nors Nigerijoje. Čia tik nebent jeigu turi atliekamus švarius kokia 10 ar daugiau milijonų ir neturi kur dėt, tada gali dasidurt pietums kur nors eifelio bokšte savaitgaliui
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių