Policija išaiškino inscenizuotą beveik 18 tūkst. litų pagrobimą

Raseinių policijos komisariato pareigūnai išsiaiškino, kad plėšimas, per kurį esą pagrobta beveik 18 tūkst. litų, buvo išgalvotas.

Kovo 6-osios popietę Raseinių rajono komisariato pareigūnus pasiekė pranešimas, kad Dumšiškių kaime keliu Raseiniai-Lioliai-Kelmė važiavusiam automobiliui „Citroen Jumper“ kelią užblokavo automobilis „Audi A4“.

Stabdomo automobilio vairuotojas 20-metis E.A. buvo priverstas nuspausti stabdžio pedalą. Tada esą iš automobilio „Audi A4“ išlipę du vyrai jį ir kartu važiavusį 22 metų M.D. sumušė, o iš daiktų dėtuvės pagrobė beveik 18 tūkst. litų.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai rado sumuštus apie plėšimą pranešusius jaunuolius. Nukentėję vaikinai papasakojo, kad jie vienai Telšių rajono bendrovei priklausančiu automobiliu „Citroen Jumper“ į Kalvariją nuvežė žemės ūkio įrenginį ir, gavę už jį 17 tūkst. 908 litų, pasuko atgal. Pasak jaunuolių, važiuojant pro Raseinių rajone esantį Dumšiškių kaimą, kelią užtvėrė automobilis be valstybinių numerių ir iš jo išlipę nepažįstami asmenys juos sumušė bei apiplėšė.

Remdamiesi tokiu vaikinų pareiškimu, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo.

Tačiau tiriant šį nusikaltimą, policijos pareigūnams kilo įtarimų, kad plėšimas gali būti inscenizuotas, siekiant pasisavinti bendrovei priklausančius pinigus. Jau pats pranešimas apie nusikalstamą veiką ir jos padarymo būdą kėlė daug įtarimų: plėšimas įvykdytas dieną, prie pat Raseinių miesto, neaiškiomis aplinkybėmis subadytos apiplėštųjų asmenų naudojamo automobilio padangos ir daugelis kitų detalių.

Pasak policijos pranešimo, apklausiant abu nukentėjusiuosius, kilo dar daugiau klausimų, leidžiančių daryti prielaidą dėl nusikalstamos veikos inscenizavimo. Todėl buvo sulaikyti ir į areštinę uždaryti patys nukentėjusieji.

Telšių rajono gyventojai E.A. ir M.D., priremti tyrėjų pateiktų faktų, prisipažino, kad suplanavo pasisavinti bendrovei priklausančius pinigus, inscenizuodami apiplėšimą.

Sulaikytiesiems pateikti įtarimai dėl svetimo turto pasisavinimo ir melagingo pranešimo apie nusikaltimą. Policija ieško dar dviejų šio nusikaltimo bendrininkų, Telšių rajono gyventojų.


Šiame straipsnyje: pinigaipolicijaapiplėšimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių