„Poldim“ su „Kauno tiltais“ už 30 mln. litų rekonstruos kelią pietryčių Lenkijoje

Lenkijos geležinkelių ir kelių infrastruktūros koncernui "Trakcja-Tiltra" priklausanti kelių ir tiltų tiesimo įmonė "Poldim" pradėjo įgyvendinti naują projektą - kartu su didžiausia Baltijos šalių kelių ir tiltų statybos įmone "Kauno tiltai" ji rekonstruos vietos reikšmės kelio Zamoscė - Vola Olšanska atkarpą Liublino vaivadijoje pietryčių Lenkijoje, netoli sienos su Ukraina.

33,7 mln. zlotų (apie 29 mln. litų, be PVM) vertės darbus numatoma baigti iki 2012 metų birželio pabaigos. Numatyta ne tik rekonstruoti kelią, bet ir įrengti lietaus kanalizaciją, nutiesti du tiltus, elektros ir kitus tinklus.

Pasak Lenkijos žiniasklaidos, "Poldim" konkurse dalyvavo su dar dviem "Trakcja-Tiltra" grupės įmonėmis, tarp kurių buvo ir "Kauno tiltai" - pastarajai įmonei "Poldim" perduos 20 proc. darbų.

Koncernas "Trakcja-Tiltra" sukurtas, šiemet balandį susijungus Lenkijos geležinkelio infrastruktūros rinkos lyderei "Trakcja Polska" ir didžiausiai Baltijos šalių kelių infrastruktūros grupei "Tiltra Group".

"Kauno tiltai" Lietuvoje šiuo metu stato 58,8 mln. litų vertės Jakų žiedo tęsinį prie Klaipėdos, už 60,9 mln. litų kartu su "Šiaulių plentu" rekonstruoja kelio Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas 15 kilometrų ilgio ruožą, netrukus įmonė pradės 42,9 mln. litų vertės Kauno A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją, už 37,9 mln. litų asfaltuoja 19 kilometrų žvyrkelių Kėdainių, Prienų ir Marijampolės rajonuose.

Be to, "Kauno tiltai" kartu su partneriais pretenduoja tiesti 169 mln. litų vertės Vilniaus vakarinio aplinkkelio tęsinį, bendrovė dalyvauja Palangos aplinkkelio tiesimo konkurse.


Šiame straipsnyje: Kauno tiltai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aitvaras

aitvaras portretas
Kauno bendrove stengiasi ilysti i Lenkijos rinka, tai gerai, bet kad susiliejo su lenku firma tai nesamone, nes lenku firma ateity ja suvalgis, matosi ,kokius menkus darbus lietuviu firmai siulo Lenkijoje, nors siuo metu ten tiesiama apie 800 kilometru autostradu ir keli simtai kilometru greitkeliu, o tai milijardines sumos. Europos futbolo cempionatui, lenkai gavo kelis milijardus zlotu is EU ir iki 2016 metu nuties- galbut 2000 kilometru autostradu ir 1500 km. greitkeliu. Cia tai pinigai, bet musu vargseliu prie ju neprileis, geriau kinieciams atiduos, nes lenkai mums visada kenke ir siko ant galvos. Toks ju mentalitetas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių