Po „Snoro“ nacionalizacijos – klausimai dėl „Lietuvos ryto“ likimo

„Snoro“ banko ir jo antrinių bendrovių nacionalizavimas pažėrė klausimų, kas laukia didžiausio šalies dienraščio „Lietuvos rytas“.

Delfi.lt kalbintas, tačiau oficialiai šia tema būti cituojamas nesutikęs analitikas spėjo, kad „Lietuvos rytas“ bus parduotas. Pašnekovas spėja, kad kaip „Lietuvos rytas“ bus pardavinėjimas, priklausys nuo akcininkų sutarties.

Analitiko svarstymais, pagal ją greičiausiai bus numatyta drag-along, arba „ištempimo“ teisė, kurią sau turėjo būti pasilikęs „Snoras“, rašo delfi.lt.

„Tai reiškia, kad kai jie nuspręs parduoti, kiti akcininkai jį irgi privalės kartu parduoti. Bet niekur nedingsta kitų akcininkų pirmos rankos teisė“, - aiškino analitikas. Jo teigimu, piešiama schema nebūtinai bus tokia, tačiau tai būtų tipinis sandoris tarp privačių šalių.„Jei būčiau Lietuvoje veikiantis žiniasklaidos koncernas, turintis šiek tiek pinigų arba galintis jų paprašyti iš mamos, aš galąsčiau aštrius kalavijus. (...) Kaip manote, kiek, plačiai apibrėžiant, „Lietuvos rytas“ realiai turi rinkos? Nieko neturi, jo įtaka mažai verta. Jei straipsnis prieš dvi dienas absoliučiai nieko nepasiekė, tai rodo agoniją, supratimą, kad tavo laikas praėjo“, - svarstė ekspertas, spėjantis, kad atsiras norinčių įsigyti „Lietuvos rytą“.

Ekspertas spėjo, kad G. Vainauskas turės įtakos tiek, kiek leidžia akcininkų sutartis ir finansinės galimybės pasinaudoti pirmos rankos teise. Galbūt, svarsto pašnekovas, jis susiras finansinį partnerį, kuris patikės jo verslo planu. „Neaišku, ar Lietuvoje tokių naivių žmonių bėra. Rusijoje jų tikrai rasi“, - ironizavo pašnekovas.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvidas

Alvidas portretas
Sia lizda seniai laikas uzdaryti.Nauda butu visiems.

CHA

CHA portretas
Dabar aprims ir Valatkele.

Šluota

Šluota portretas
Laikas būtų uždaryti ir Respubliką ir Delfį, labiausiai propagandistinių komentatorių širšilyną.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių