Po premjero vizito pasikeitė Marijampolės mero nuomonė dėl „Rail Baltica“

Po pokalbio su premjeru Andriumi Kubiliumi už uždarų durų pirmadienį pasikeitė Marijampolės mero socialdemokrato Vidmanto Brazio nuomonė dėl europinės geležinkelio vėžės aplinkkelio tiesimo per Marijampolę, rašo "Lietuvos rytas".

V.Brazys po pokalbio su A.Kubiliumi tikino, kad buvo rastas konstruktyvus sutarimas.

"Aplinkkelis neatsiras per dieną. Kai Vyriausybė patvirtins dokumentą, būsime tikri, kad tas aplinkkelis bus. Reikia nuraminti žmones. Kai bus gaisras, tada ir eisime gesinti. Jei būsime apgauti, tikrai stosiu į marijampoliečių pusę", - kalbėjo Marijampolės meras.

Prieš porą savaičių miesto vadovas tikino, kad pirmiausia turėtų atsirasti "Rail Baltica" rytinis Marijampolės aplinkkelis, o po to būtų tiesiami bėgiai per miestą. Vyriausybė pernai patvirtino planą, kad europinė geležinkelio vėžė Kauną turi pasiekti 2013 metais.

Marijampolėje kilusios aštrios diskusijos galėjo sužlugdyti projektą, kuriam įgyvendinti numatyta 850 mln. litų. Dalis marijampoliečių ir vietos politikų protestuoja, kad per miestą važiuotų krovininiai traukiniai.

"Europinė vėžė padalys Marijampolę į dvi dalis kaip Berlyno siena. Anapus geležinkelio nėra nei darželių, nei mokyklų. Iš priemiesčio ir kaimų žmonės vežioja vaikus ir prie pervažų stovi po 20 minučių. Mes nenurodinėjame Vyriausybei - yra seniai patvirtinti specialieji planai. Juose vėžė eina už miesto, tegu nepasakoja, kad nėra pinigų ar laiko. Su Marijampolės bendruomene parengsime peticiją ir skųsimės Briuseliui", - sakė Marijampolės savivaldybės narys Gediminas Akelaitis.

Tuo metu Marijampolės vicemeras, krikščionių atstovas Algis Žvaliauskas laikosi nuosaikesnės pozicijos - aplinkkelis bus, bet vėliau.

Premjeras tvirtino, kad apie aplinkkelį bus galvojama tuomet, kai padaugės gabenamų krovinių: "Turime matyti realų dalyką - vienu metu negalėsime modernizuoti senosios vėžės ir tiesti aplinkkelio."


Šiame straipsnyje: Rail Baltica

NAUJAUSI KOMENTARAI

bronius

bronius portretas
Akelaitis tegul geriau usiima zmoniu gydymu,nes sumaises politika su medicina nupjauna koja ,sveikam pacijentui

as

as portretas
ziauru kaip paveikti zmogu lengvai galima siais laikais kai demokratija tipo o kas darosi

ok

ok  portretas
sutinku kad eitu per miesta tik kas garantuos kad kroviniu nepadauges, eismas jau dabar intensyveja ir tai jauciasi. o kodel meras nepakeite nuomones prie atviru duru su ziniasklaida. ? daug klaustuku sioje istorijoje, o kas garantuos kad tas aplinkelis bus is viso kada nors, pasakys kad tam nera pinigu ir baigsis. nematau perspektyvos gyventi salia begiu kuriais kas 20 min riedes ilgiausi traukiniai.... ir parduoti turto negalesi ir bankai uzsmaugs tai kaip pabegt i uzsieni kad niekas neieskotu uz skolas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių