Po Lietuvą išsibarsčiusių „Snoriukų“ ateitis skęsta miglose

„Snoro“ sukurtą didžiausią Lietuvoje mažmeninių klientų aptarnavimo infrastruktūrą pavyks išsaugoti tik tuo atveju, jei bankas bus suskaidytas operatyviai, o gyventojai, kurie sudaro esminę jo klientų dalį, nepraras pasitikėjimo ir banko nepaliks.

Jei banko skaidymas užtruktų, o pasitikėjimą juo praradę klientai išsilakstytų, „gerasis“ „Snoro“ bankas gali netekti reikšmingos užimamos mažmeninės rinkos dalies ir jam beliktų kautis dėl rinkos kituose bankininkystės rinkos segmentuose, todėl 18 metų kurtos, didžiuliu prieinamumu pasižyminčios, tačiau nepigios išlaikyti „Snoro“ mažmeninės bankininkystės aptarnavimo infrastruktūros, naujam šeimininkui gali nebereikėti, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Snoras“ turi plačiausią teritorinį aptarnavimo tinklą šalyje - jį sudaro 258 padaliniai, iš jų - daugiau nei 230 per visą Lietuvą išsibarsčiusių taupomųjų skyrių (mini bankų - „snoriukų“).

„Būtų gaila, jei nebeliktų didelio ir patogaus “Snoro„ mažmeninės bankininkystės aptarnavimo tinklo, tačiau akivaizdu, kad jis gali išsilaikyti tik didžiulėmis pastangomis“, - sako finansų analitikas Valdemaras Katkus.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

skorpionas

skorpionas portretas
Tai, kad vyriausybė neregistravo įstatinio kapitalo didinimo 400 mln. LT iš „Snoras“ akcininkų jau įneštų prieš 6 mėn. lėšų byloja apie tai, kad bankas „Snoras“ buvo žlugdomas sąmoningai. 400 mln. LT „Snoras“ akcininkų pinigų jau 6 mėn. guli nepanaudoti Finasta banke. Gavęs 400 mln. LT „Snoras“ galėjo neplatinti obligacijų emisijų ir nedidinti savo įsipareigojimų kreditoriams, tačiau gribauskistai-kubilistai privertė banką „Snoras“ didinti savo įsipareigojimus obligacijų turėtojams. Dabar gribauskistai, kubilistai skuba išskaidyti banką „Snoras“. t.y. veikdami kaip bandytai ketina sunaikinti nusikaltimo pėdsakus. Jei gribauskistai-kubilistai išskaidys banką „Snoras“,(ką siūlo ir Martišius, neva atstovaujantis žmonių interesus) neatlikę prieš tai finansinio audito, tai vėliau jau bus neįmanoma nustatyti banko nacionalizacijos pagrįstumo. Jei atlikus finansinį auditą bus nustatyta, kad bankas nacionalizuotas nepagrįstai Grybauskaitė, Kubilius, Šimonytė ir Ko turi būti teisiami ir pasodinti į kalėjimą kaip Timošenko Ukrainoje. Banko „Snoras“ išskaidymui, neatlikus prieš tai nepriklausomo finansinio audito, NE!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių