Po avarijos Japonijos AE lietuviai nebenori atominės Visagine

Po avarijos sukeltos žemės drebėjimo Japonijos atominėje elektrinėje pasikeitė Lietuvos gyventojų nuomonė dėl ketinamos statyti branduolinės jėgainės reikalingumo.

Nelaimė Fukušimos atominėje elektrinėje Lietuvos gyventojų vertinimai stipriai pasikeitė, rodo savaitraščio "Veidas" atlikta apklausa.

Jeigu šių metų sausio pabaigoje 44,2 proc. apklaustųjų manė, kad Lietuvai naujos atominės elektrinės reikia, o 47,4 proc. - kad ne, tai šiuo metu jau tik 10,6 proc. apklaustųjų mano, kad Lietuvai reikia naujos atominės elektrinės.

88,2 proc. apklaustų žmonių įsitikinę, kad naujos atominės Lietuvai statyti nereikėtų ir iš jų 41,2 proc. apklaustųjų nuomonė apie atominę energetiką pasikeitė po avarijos Fukušimos atominėje elektrinėje.

47 proc. apklausos dalyvių avarija nuomonės nepakeitė ir jie teigia visada manę, kad Lietuva gali išsiversti be atominės elektrinės.

Šiuo metu dauguma (59,2 proc.) respondentų, paklausti, kokiai energijos rūšiai Lietuva turėtų teikti prioritetą, atsakė, kad Lietuva turėtų naudoti tris keturis skirtingus energijos šaltinius.

19 proc. mano, kad pirmenybę reikia teikti energijai, gaminamai hidroelektrinių, vėjo jėgainių, 8,6 proc. - atominei, 5,4 proc. - energijai, gaminamai biokurą naudojančių elektrinių, o 3 proc. apklausos dalyvių rinkosi dujinės elektrinės variantą.

Savaitraščio "Veidas" užsakymu 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų apklausą kovo 28-30 dienomis atliko tyrimų ir konsultacijų bendrovė "Prime Consulting".


Šiame straipsnyje: VAEAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių