Po autoplovyklos iškaba - nelegali veikla

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai tikrina automobilių plovyklas, fiksuodami nemažai pažeidimų. 

Šiaulių mokesčių inspekcijos Operatyvios kontrolės skyriaus specialistai, pasitikėjimo telefonu gavę pranešimą, patikrino vieną automobilių plovyklą.

Nuvykus į pranešime nurodytą vietą ant pastato kabojo iškaba „Automobilių plovykla" su pavadinimu bei išvardintomis teikiamomis paslaugomis. Vieną iš jų inspektoriai paprašė atlikti.

Užsakymą atliko plovyklos darbuotoja, o už atliktą paslaugą pagal pateiktą paslaugų kainininką sumokėjus, buvo paprašyta išduoti pinigų sumokėjimą patvirtinantį dokumentą. Užsakymo priėmėjas išrašė prekių (paslaugų) pirkimo - pardavimo kvitą.

Netrukus paaiškėjo, kad saloną švarinusi darbuotoja - visai ne darbuotoja. Su ja nebuvo sudaryta darbo sutartis, nors pagal jos raštišką paaiškinimą su ja buvo aptartos visos darbo sutarties sąlygos.

Užsakymo priėmėjo pateiktasis prekių (paslaugų) pirkimo - pardavimo kvitas yra iš kvitų knygelės, kuri priklauso kitam asmeniui. Pastarojo verslo liudijimas, kuris suteikia teisę ir pareigą įsigyti kvitų knygelę, negaliojantis.

Galų gale paaiškėjo, kad automobilių plovimo - valymo paslaugas teikianti firma tam neturi teisės: nėra įregistravusi įmonės, su darbuotojais nesudarytos darbo sutartys arba ten dirbantys fiziniai asmenys nėra įsigiję verslo liudijimų ar įregistravę individualios veiklos.

Užsakymą priėmęs, „kvitą" išdavęs „darbuotojas" pripažino, kad veiklą vykdo daugiau nei du mėnesius. Be to, nurodė, kad nedelsdamas legalizuos veiklą, įregistruodamas UAB,  ir įdarbins visus šiuo metu dirbančius darbuotojus.

Kitą dieną, pakartotinai nuvykus Šiaulių inspekcijos specialistams, vaizdas buvo panašus. Firmoje buvo valomas „savas" automobilis, spec. apranga su firmos logotipais pasipuošę vyrukai „leido laiką" plovyklos patalpose.

Šiaulių operatyvininkai mieste ir rajone per šiųmetį rugsėjį ir spalį patikrino septynias plovyklas, ir visose buvo rasta pažeidimų.


Šiame straipsnyje: PlovyklanelegaliŠiauliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių