„PKN Orlen" Lenkijoje laukia A.Sekmoko

Įtakos "Klaipėdos naftos" veikloje siekiantis turėti koncernas „PKN Orlen" tikisi, kad į Lenkiją netrukus atvyksiantis energetikos ministras Arvydas Sekmokas padės sudėlioti sąlygas, pagal kurias „PKN Orlen" galės naudotis terminalu Lietuvos uostamiestyje.

Jau keletą metų "Klaipėdos naftos" negaunanti Lenkijos bendrovė "PKN Orlen", valdanti Mažeikių naftos perdirbimo įmonę "Orlen Lietuva", pokyčių tikisi sulaukti po gruodžio 21 dieną į Lenkiją vyksiančio Lietuvos energetikos ministro vizito, rašo "Verslo žinios".

Lenkų dienraštis "Rzeczpospolita" rašo, kad tuomet planuojamas A.Sekmoko susitikimas ir su Lenkijos iždo ministro Aleksandru Gradu, o viena iš svarbiausių pokalbio temų - "PKN Orlen" veiklos plėtra Lietuvoje.

"Tikimės, kad mums pavyks susitarti dėl Klaipėdos terminalo naudojimosi sąlygų ir produktotiekio tiesimo planų", -sakė Lenkijos iždo viceministras Mikolajus Budzanowskis (Mikalojus Budzanovskis).

"PKN Orlen" siekia perimti "Klaipėdos naftos" valdymo teises ar įsigyti dalį bendrovės akcijų ir tik tuomet jis investuotų apie 300 mln. litų į produktotiekį.


Šiame straipsnyje: pkn orlenSekmokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių