Pirmą kartą - Pasaulinis investicijų forumas

Kitų metų birželį Vilniuje vyks Pasaulinis investicijų forumas. Pirmą kartą tokio pobūdžio ir  masto renginį mūsų šalyje organizuoja Lietuvos ekonominės plėtros agentūra drauge su tiesioginių užsienio investicijų renginių organizavimo srityje dirbančia kompanija „Red Hot Locations".

„Dėl galimybės tapti šio renginio šeimininkais, ,,Red Hot Locations" derybas vedė su keliomis valstybėmis. Lietuva buvo pasirinkta kaip valstybė, atstovaujanti ,,Naujosios Europos" regioną ir puikiai atspindinti šio regiono plėtros potencialą. Vilnius, Europos kultūros sostinė 2009,  yra patraukli vieta surengti tokį forumą, kuris skirtas skatinti tiesiogines užsienio investicijas į konkretų geografinį regioną bei konkrečias ūkio šakas, taip pat gerinti šalies įvaizdį", - teigia LEPA atstovai.

Forume dalyvaus apie 200 aukščiausio lygio specialistų, dirbančių užsienio investicijų srityje, tarptautinių kompanijų vadovų, užsienio miestų ir regionų, investicijas skatinančių agentūrų, užsienio valstybių komercijos rūmų ir asociacijų narių, nekilnojamo turto vystymo bendrovių, teisinių ir konsultavimo įmonių atstovų. Tiesioginių užsienio investicijų sprendimų priėmėjai iš visų pasaulio žemynų aptars investuotojų pasirinkimą nulemiančias priežastis, šalių konkurenciją, siekiant pritraukti kvalifikuotą ir išradingą darbo jėgą. 

Renginys Lietuvoje vyks įgyvendinant Vyriausybės patvirtintą Investicijų skatinimo programą 2008-2013 m. Pastaruosius metus tokie forumai vyko Amsterdame, Briuselyje, Bolonijoje, Valencijoje, o šiais metais - Londone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių