Pirkti ar nuomotis namą - kas labiau apsimoka?

Skelbimuose pateikiamos nekilnojamojo turto kainos pastebimai smukusios: per metus parduodamų namų siūlomi įkainiai sumažėję ketvirtadaliu, o nuomojamų namų - beveik perpus. Tokia informacija pateikiama remiantis Aruodas.lt skelbimų kainų statistika.

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose parduodamų namų siūlomos kainos nuo praėjusių metų pradžios nukrito vidutiniškai 20-25 proc. Lyginant su laiku, kai kainos buvo didžiausios, pokytis dar pastebimesnis: nuo kainų piko laikotarpio siūlomos namų Vilniuje ir Kaune kainos skelbimuose yra nukritusios apie 50 proc., o Klaipėdoje - apie 40 proc.

Tačiau sumažėjo ne tik siūlomos kainos, bet ir pasiūlymų įsigyti namą skaičius. Vilniuje ir Kaune parduodamų namų pasiūlymų nuo 2009-ųjų sausio sumažėjo apie 20 proc., o Klaipėdoje - dvigubai. Tačiau norintieji pirkti namą vis tiek turi iš ko rinktis: Aruodas.lt šiuo metu publikuojami beveik 1500 Vilniuje parduodamų namų pasiūlymai, daugiau kaip 500 - Kaune, 450 - Klaipėdoje.

Namų nuoma populiari tik Vilniuje, o Kaune ir Klaipėdoje beveik nėra nuomojamų namų pasiūlos. Šiuo metu norintieji išsinuomoti namą sostinėje gali rinktis iš daugiau kaip 200 Aruodas.lt publikuojamų pasiūlymų - pasiūla Vilniuje, palyginus su praėjusių metų pradžia, yra išaugusi dvigubai. Kainos požiūriu laikas taip pat tinkamas nuomotis - lyginant šių ir praėjusių metų to paties laikotarpio kainas, pastebima, kad namus Vilniuje siūloma išsinuomoti vidutiniškai 45 proc. pigiau nei prieš metus.


Šiame straipsnyje: namų nuomanamų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių