Pinigų įmokėjimo į bankomatus operacijų padaugėjo tris kartus

SEB banko duomenimis, grynuosius pinigus priimančiais bankomatais šalyje naudojamasi vis dažniau.

Per pirmą šių metų pusmetį kiekviename tokio tipo SEB banko bankomate vidutiniškai buvo atlikta po daugiau kaip 10 tūkstančių pinigų įmokėjimo operacijų. Tai yra tris kartus daugiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai, kai tokių operacijų kiekvienam bankomatui teko po 3,5 tūkstančio.

Šiuo metu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje veikia 11 pinigus priimančių SEB banko bankomatų.

Dar šiais metais planuojama tokio tipo SEB banko bankomatų tinklo plėtra. Iki šių metų pabaigos pinigus priimančius bankomatus taip pat ketinama įrengti Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose ir Mažeikiuose.

 SEB banko duomenimis, vidutinė vienos operacijos gyventojų įmokama į sąskaitas suma pinigus priimančiuose SEB banko bankomatuose siekia apie 800 litų.

SEB duomenimis, panašias pinigų sumas įmoka ir kitų Baltijos šalių gyventojai, besinaudojantys pinigus priimančiais bankomatais. Tuo tarpu įmonių įmokamos sumos į sąskaitas yra apie aštuonis kartus didesnės.

Iš pinigus priimančių SEB banko bankomatų, kaip ir iš įprastų bankomatų, grynųjų pinigų galima ir pasiimti. Pirmasis pinigus priimantis ir išmokantis SEB banko bankomatas Lietuvoje buvo įrengtas 2008 m. kovo mėnesį.

Šiuo metu Vilniuje įrengti 5, Kaune – 3, Panevėžyje – 1,  Klaipėdoje – 2 šio tipo SEB banko bankomatai.


Šiame straipsnyje: bankomatasseb

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių