Pinigų iš degalų akcizo nori ir „Lietuvos geležinkeliai“

Susisiekimo ministerija prašo, kad iš akcizo surinktų lėšų transporto infrastruktūrai prižiūrėti būtų skirta 3 proc. punktais daugiau, o į šių lėšų gavėjų sąrašą būtų įtraukti ir "Lietuvos geležinkeliai''.

Ministerija parengė įstatymo projektą, kuriame numatyta kelių infrastruktūrai skiriamą akcizų dalį padidinti iki 58 proc. Vežėjai keliais tikina, kad geležinkelininkai kėsinasi į keliams skirtus pinigus, rašo "Verslo žinios".

Susisiekimo ministro patarėjas Martynas Čerkauskas teigė, jog norima, kad po truputį iš akcizų keliams ir ateityje geležinkeliams tenkanti lėšų dalis vėl grįžtų iki 80 proc. dydžio, kaip buvo prieš krizę.

"Padidinti procentinę dalį ministerija prašo, nes per pastaruosius metus kelių būklė ėmė blogėti", - sakė M.Čerkauskas.

Paskutiniame įstatymo projekto variante nerašoma, koks procentas pinigų tektų geležinkeliams. Dėl tos dalies kasmet nuspręstų pati ministerija. Jei kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo projektas būtų priimtas ir geležinkeliams būtų skirti 3 proc., geležinkeliai gautų 40-45 mln. litų per metus.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" sekretorius transporto politikai ir informacijai Algirdas Baranauskas teigė, jog kelininkams kiekvienas litas yra svarbus.

"Čia yra keliams plėtoti skirti pinigai. Jei geležinkeliai nori, kad jiems skirtų lėšų infrastruktūrai, tegul susikuria savo finansavimo šaltinį. Kodėl mums reikia kišti koją", - kalbėjo A.Baranauskas.

Šiuo metu keliams tiesti ir taisyti skiriama 55 proc. surenkamo degalų akcizo.


Šiame straipsnyje: Lietuvos geležinkeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių