Pigi nakvynė neįprastose vietose

Ekonominė krizė verčia žmones ieškoti nekasdienių verslo spendimų. Jauni šveicarai verslininkai Frankas ir Patrikas Rinklin iš regiono valdžios išsinuomojo Antrojo pasaulinio karo laikų priešatominę saugyklą ir pavertė ją viešbučiu.

Šią savaitę atidarytą viešbutį broliai reklamuoja kaip pirmą pasaulyje viešbutį be žvaigždučių, bet su didele istorine verte. Tiesa, „Null Stern“ viešbutis labiau primena pigius nakvynės namus. Para čia kainuoja vos 6–18 eurų, tačiau miegoti viename kambaryje teks su dar 4–19 žmonių.

Apie atskirą vonios kambarį, tualetą ar televizorių viešbutyje apsistoję asmenys taip pat galės tik pasvajoti.

Šveicarijoje toks viešbutis pirmas. Tačiau kitose pasaulio šalyse pernakvoti neįprastose vietose verslininkai siūlo jau seniai. Pavyzdžiui, Švedijoje iškaltas viešbutis lede. Bahamuose, Švedijoje ir Floridoje yra povandeniniai viešbučiai, dar vienas statomas Dubajuje. Tiesa, už naktį juose tenka pakloti po kelis tūkstančius eurų.

Brazilijoje, Ispanijoje gana populiarūs judantys viešbučiai, vadinamieji „Exploranter Overland Hotel". Jie įkurti sunkvežimių priekabose, o svečiai kiekvieną rytą atsibunda vis kitoje vietoje.

Japonijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Olandijoje greitai populiarėja pigūs kapsulių viešbučiai – mažytės, lovos dydžio uždaros patalpos. 


Šiame straipsnyje: viešbučiainakvynė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių