Pigesnių degalų upės užtvenkti neįmanoma

Apribotas nekomercinių kelionių per Lietuvos ir Rusijos valstybės sieną skaičius perpus praretino ją kertančiųjų gretas, tačiau rusiški degalai į mūsų kraštą ir dabar teka kaip tekėję. Gretimos šalies degalinėse ypač savaitgaliais išsenka benzino atsargos, rašo „Lietuvos žinios“.

„Važinėjau iki liepos, važinėju ir iki šiol. Tik dabar į “verslą„ įsukta ir mano žmona“, -pareiškė marijampolietis Juozas L. Vyras patikino, esą jam nerūpi, kad dėl mažesnio krašte parduodamo benzino kiekio degalinėse mažėja įplaukos į valstybės biudžetą.

Marijampolietis pabrėžė, kad jam svarbiausia - rūpintis savo šeimos gerove. 
Juozas L. pasakojo degalų bake vežantis benzino, nes šio paklausa gerokai didesnė.

Nelegalaus dyzelino paklausą esą visiškai patenkina krovininių vilkikų vairuotojai.

Lietuvos ir Rusijos pasienyje, prie Ramoniškių, Kybartų, Panemunės postų lengvųjų automobilių eilių nebeliko. Vairuotojams nereikia laukti pusę paros, kad galėtų kirsti valstybės sieną, užtenka luktelėti valandą ar dvi.

„Mums tik geriau, kad buvo įvesti sienos kirtimo apribojimai. Anksčiau tekdavo sugaišti daugiau laiko, dabar užtenka vienos dienos“, -  teigė marijampolietis. Jis neslėpė, kad dažniausiai į gretimą šalį prisipilti perpus pigesnių degalų važiuoja tik savaitgaliais, nes kitomis dienomis dirba tiesioginį darbą.

Anot pašnekovo, nuo liepos vidurio Vyriausybės patvirtinta nauja tvarka, pagal kurią valstybės sieną šeštą kartą per mėnesį kertantieji už įvežamus degalus jau privalo mokėti akcizo bei pridėtinės vertės mokesčius, nuo važinėjimo į Kaliningrado sritį daugiausia atgrasė tik tuos, kam šis užsiėmimas buvo virtęs pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu.

„Nuo liepos gerokai sumažėjo į Rusiją keliaujančio jaunimo“, - pastebėjo marijampolietis.


Šiame straipsnyje: degalaikontrabandiniai degalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
jei darbininkai uzdirbtu 5000-7000 nei vienas nepirktu nei kontrabandinio kuro ,ar cigareciu,o jei gauna 700-1200 kaip tu zmogau isgivensi saziningai.tegul pirmiausia seimas ,ir kitos institucijos dirba saziningai.zuvis genda nuo galvos...

teisingai aha

teisingai aha portretas
pilnai palaikau tavo nuomone! taip pat palaikau vezejus rizikuojancius vezant kura ir visa kita,galkada ateityje apie jus rasys knygelese,kad va zmones kaip ismanydami stengesi :)

taip

 taip portretas
LENGVAI GALITE NUSIPIRKTI IS JAUNU MUITININKU ISEJUSIU MOL I PENCIJA,DABAR IS SAVO PILIU PARDAVINEJA DEGALUS
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių