„Pieno LT“ ir Kauno LEZ sklypo nuomos sutartis - po paraiškos ES paramai patvirtinimo

Pieno perdirbimo gamyklą Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) nusprendusiam statyti kooperatyvui "Pienas LT" pasiūlytos pasirinkti dvi vietos.

Sklypo nuomos sutartis bus pasirašyta, kai bus patvirtinta "Pieno LT" paraiška dėl Europos Sąjungos paramos gamyklos statyboms, trečiadienį rašo "Valstiečių laikraštis".

"Iš pradžių numatyta skirti 3 hektarus su plėtra ateityje. Kooperatyvo vadovai informavo, kad kad gegužės mėnesį pateiks paraišką gauti paramą iš Europos Sąjungos fondų. Kai tik paraiška bus patvirtinta, tada pasirašysime ir sklypo nuomos sutartį 99 metams", - teigė Kauno LEZ direktorius Vytas Petružis.

Sutartyje numatyta ne tik sklypo nuoma, bet ir prisijungimo prie infrastruktūros mokestis. Pasak laikraščio, neoficialiai buvo teigta, kad šis mokestis viršys 2 mln. litų, bet V.Petružis šią informaciją paneigė.

"Toks mokestis yra, tačiau gerokai mažesnis. Žinau, kad Kėdainiuose ir Ramygaloje tokio mokesčio nebuvo prašoma, tačiau, mano žiniomis, nebuvo įrengta ir infrastruktūra", - teigė V.Petružis.

"Pienas LT" pieno gamyklai vietą rinkosi iš kelių variantų, tarp kurių - Ramygala Panevėžio rajone, Kauno LEZ, Kėdainių pramonės parkas.


Šiame straipsnyje: Pienas LTpienasES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių