Pienas parduotuvėse vėl brangs

Lapkritį didžiausi šalies prekybos centrai pradėjo rengtis ne tik Kalėdoms - deramasi su pieno perdirbimo įmonėmis, kurios nusprendė jau šį mėnesį gerokai padidinti savo tiekiamų produktų kainas.

Dėl didėjančių pieno supirkimo kainų dalis produktų jau pabrango. Parduotuvių lentynose kai kurių pieno gaminių kaina pakilo iki 20 proc., pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas".

„Brangsta mūsų superkama žaliava, todėl ir įmonės priverstos kelti galutinių produktų kainas", - teigė vienos didžiausių pieno perdirbimo bendrovių „Pieno žvaigždės" vadovas Linas Sasnauskas.

Kiek brangins savo gaminius, L.Sasnauskas neatskleidė, tačiau patikino, kad ne daugiau nei brango žaliava. Žaliavos kaina per rugsėjį ir spalį šoktelėjo apie 20 procentų.

„Gamintojai apie ketinimą kelti kainas mums pranešė pačioje lapkričio pradžioje. Produktų kainą pakėlė visi tiekėjai", - sakė prekybos tinklo „Maxima" atstovė Renata Saulytė. Anot jos, gamintojai nurodė, kad kainas kelia dėl brangstančius žaliavos ir padidėjusio pieno eksporto į Europą.


Šiame straipsnyje: pienaspieno kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių