„Pienas LT“ pasirašė žemės nuomos sutartį su Kauno LEZ

Kooperatyvas "Pienas LT" pasirašė 95 metų trukmės nuomos sutartį su Kauno laisvąja ekonomine zona, kurioje ketina statyti kooperatinę pieno perdirbimo įmonę, ir sumokėjo pradines įmokas.

"Įmonę numatyta statyti 3 hektarų dydžio sklype su plėtros perspektyva. Pirmasis etapas - įmonės pajėgumai per parą perdirbti 650 tonų. Po plėtros - perdirbti 1,2 tūkst. tonų pieno per parą. Po stogu bus apie trečdalį viso sklypo", - "Valstiečių laikraščiui" sakė "Pieno LT" valdybos pirmininkas Naglis Nurauskas.

Kooperatinės pieninės statybai iš viso skiriama 50,82 mln. litų parama, iš jos - 47,74 mln. litų yra Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos (ES dalis), o likusi dalis - valstybės biudžeto lėšos.

Pieninės statybos darbai turėtų prasidėti 2011-ųjų pavasarį. Projekte numatyta, kad įmonės statyba iš viso kainos daugiau kaip 80 mln. litų. Anot N.Nurausko, strateginio investuotojų ieškoti neketinama.

"Mes planavome ir laikysimės pagrindinio principo - įmonė yra kooperatinė, todėl 100 proc. akcijų turi priklausyti tik pieno gamintojams. Dėl šio pasirinkimo niekam nekyla abejonių", - tvirtino "Pieno LT" vadovas.

Teigiama, kad kooperatinė pieno perdirbimo įmonė bus automatizuota, joje dirbs tik apie 40 žmonių. Įrenginius tieks Vokietijos, Šveicarijos, Prancūzijos arba Skandinavijos bendrovės.


Šiame straipsnyje: Pienas LTKauno LEZ

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių