Pervežta daugiau keleivių, gabenta daugiau krovinių

Per pusmetį Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste, įskaitant Būtingės terminalą, perkrauta daugiau kaip 20 mln. tonų krovinių. Palyginti su tuo pačiu 2007 meetų laikotarpiu jų krova išaugo trečdaliu.

Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste perkrauta 15,9 mln. tonų krovinių, Būtingės terminale - 4,4 mln. tonų.

 „Lietuvos geležinkeliai" per pusmetį vežė 28,6 mln. tonų krovinių, tai 10 procentų daugiau nei per tą patį 2007 metų laikotarpį.

Sausio-birželio mėnesiais į oro uostus atvyko ir iš jų išvyko 1,2 mln. keleivių, tai ketvirtadaliu daugiau. Daugiausia keleivių išvyko į ir atvyko iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Airijos ir Danijos. Palyginti su 2007 metais, daugiau keleivių išvyko į ir atvyko iš Airijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, o sumažėjo keleivių į ir iš Danijos. Didžioji keleivių dalis atvyko ir išvyko reguliariais skrydžiais.

Lietuvos ir užsienio aviakompanijų lėktuvai per pusmetį oro uostuose nusileido ir pakilo 23,2 tūkst. kartų, tai 14,5 procento daugiau nei tuo pačiu 2007 metų laikotarpiu.

Lietuvos aviakompanijų lėktuvais per šešis metų mėnesius vežta 525,3 tūkst. keleivių, tai 55 procen­tais daugiau.

Vidaus vandenų transportu vežta 907,9 tūkst. keleivių, jų sumažėjo 0,8 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių