Perkant poilsinę kelionę gali tekti primokėti už degalus

Lietuvos turizmo asociacijai priklausantys kelionių organizatoriai svarsto galimybę jau artimiausiu metu įvesti degalų mokestį. "

Prie pasirinkto kelionės paketo kainos būtų pridedamas kuro mokestis, kurio dydis vienam asmeniui gali svyruoti nuo 50 iki 100 litų.

„Suprantame, kad toks sprendimas nebus populiarus, bet neturime kito pasirinkimo. Degalų mokestį svarstoma įvesti atsižvelgiant į bendrą ekonominę situaciją, kai pasaulyje, nepaisant nežymių svyravimų, naftos kaina auga, o Lietuvoje degalai vieni brangiausių Europoje. Be to, tam įtakos turi ir pastaruoju metu kylantis JAV dolerio kursas“, - sakė LTA prezidentė Danutė Mažeikaitė.

Kelionių organizatoriai ilgą laiką klientams kompensavo kuro mokesčio sumą, tačiau šiuo metu tai tampa rimta finansine našta kompanijoms.Aviacinio kuro kaina nuo šių metų sausio mėnesio jau išaugo apie 15 proc. Pavyzdžiui, šiandien mažesnis lėktuvas, gabenantis turistus į vieną populiariausių tarp lietuvių Antalijos kurortą, sunaudoja 7,5 t degalų, o tai kainuoja apie 18 tūkst. litų. Toks pat kiekis degalų sunaudojamas lėktuvo grįžimui. Didesnis lėktuvas atitinkamai naudoja apie 9,5 t degalų, o tai kainuoja apie 22 tūkst. Lt, skrendant į vieną pusę.

Degalų mokestis įsigyjant poilsinę kelionę Lietuvoje jau buvo taikytas prieš keletą metų.


Šiame straipsnyje: poilsinė kelionė,kelionės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių