Periodinių leidinių pristatymo kaime tarifai trejus metus nedidės

Dar trejus metus periodinių leidinių kaimo vietovėse pristatymo tarifai neturėtų keistis. Tokį siūlymą Vyriausybei teikia Susisiekimo minsiterija.

„Laikraščių ir žurnalų pristatymas kaimiškose vietovėse yra kelis kartus brangesnis nei mieste. Padidinus paslaugos kainas, leidinių prenumerata kaimo gyventojams taptų neįkandama. Kad Lietuvos paštas ir toliau teiktų šias paslaugas, remdamiesi kitų valstybių patirtimi, įmonei kompensuosime patiriamus nuostolius“, – pranešime spaudai sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Didžiąją dalį laikraščių ir žurnalų kaimiškose vietovėse platinančios valstybės įmonės „Lietuvos paštas“ duomenimis, jos nuostoliai dėl šios paslaugos gali siekti apie 15,2 mln. litų per metus - laikraščių platinimo įkainiai atokiose vietovėse yra nuo 1,3 iki 3 kartų mažesni nei patiriamos sąnaudos.

Pagal Pašto įstatymą nuostoliai turi būti padengti iš valstybės biudžeto, tam iš jo šiemet gali prireikti apie 7,6 mln. litų - planuojama, kad kompensacija už 2012 metų antrąjį pusmetį bus mokama 2013 metais.

Pašto įstatyme numatyta, kad jeigu Vyriausybė minėtų paslaugų tarifus nustato mažesnius už jų sąnaudas, skirtumas padengiamas iš valstybės biudžeto.


Šiame straipsnyje: SpaudaLaikraščiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių