Penktadienį bandyta „nulaužti“ Lietuvos banko interneto svetainę

Penktadienio naktį bandyta „nulaužti“ Lietuvos banko interneto svetainę ir sutrikdyti centrinio banko interneto paslaugas. Teigiama, kad tokio masto ataka prieš centrinį šalies banką įvykdyta pirmą kartą.

Penktadienį apie 1 valandą nakties prieš Lietuvos banko informacines sistemas pradėta kibernetinė ataka, kuria siekiama sutrikdyti interneto svetainės ir kitų internetu teikiamų paslaugų darbą, pranešė centrinis bankas.

Anot jo, banko informacinių technologijų specialistai jau sėkmingai atkūrė paslaugas, tačiau tik iš Lietuvoje veikiančių serverių. Iš serverių, esančių už Lietuvos ribų, banko interneto svetainė kol kas sunkiai pasiekiama.

„Tokio masto ir tokio ilgumo ataka yra pirmoji per visą Lietuvos banko veiklos istoriją“, - BNS sakė LB atstovas Giedrius Simonavičius. Anot jo, banko specialistai dirbs visą savaitgalį ir tikimasi, kad pirmadienį viskas bus sutvarkyta.

„Su interneto ryšio tiekėjais intensyviai dirbama, siekiant atkurti svetainės pasiekiamumą“, - pranešė Lietuvos bankas.

Anot pranešimo, LB interneto sistemas bandoma atakuoti iš Rusijos, Ukrainos, Kinijos, Šveicarijos, JAV, Kanados ir kitų valstybių, ir jei atakos tęsis, artimiausiomis dienomis dar gali būti sutrikimų, bandant prisijungti prie centrinio banko interneto svetainės.

Tačiau centrinis bankas teigia, jog ataka neturėjo įtakos jo naudojamoms tarpbankinėms mokėjimų sistemoms, paskolų rizikos duomenų bazei, banko vidaus informacinei sistemai, ryšiui su kitais Europos centriniais bankais.

Prieš banką vykdyta vadinamoji DDoS (angl. Distributed denial-of-service) ataka, kuomet pasinaudojus kompiuterių tinklu siunčiamu didžiuliu duomenų srautu siekiama apkrauti atakuojamos organizacijos informacines sistemas ir taip trukdyti paslaugomis naudotis tikriesiems vartotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visi supranta

visi supranta portretas
kas siuo metu patys pykciausi ir kam nesiseka,tai ir kaisioja pagalius

pritariu

pritariu portretas
pirmam komentarui

kurmis

kurmis portretas
Yla lenda is maiso.Ka daryt-noriu pasiust 4 tukst.euru vaikam,ar nenacianalizuos mano pinigeliu,mano prakaitu uzdirbtu(legaliai,mokesciai sumoketi)Ar SEB yra dar saugus?Atsakykit kas nors saziningai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių