Penktadalis poilsiautojų patiria nuostolių dėl traumų

Didžiausios šalies draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ užsakymu atlikta gyventojų apklausa atskleidė, kad kas penktas poilsiautojas atostogų metu yra patyręs nuostolių dėl savo ar šeimos narių traumų. 

Tyrimų bendrovės „TNS Gallup“ atlikta Lietuvos gyventojų apklausa atskleidė, kad 18-74 m. - suaugusiųjų amžiaus grupėje nuostolių dėl traumų atostogų metu Lietuvoje ar užsienyje yra patyrę 19,9 proc. respondentų. Įtraukus ir paauglius nuo 15 m. amžiaus, šis rodiklis dar padidėjo - iki 21,6 proc.. 

„Akivaizdu, kad dažniau nelaimingus atsitikimus atostogų metu patiria jaunimas (15-29 m.), o ypatingai paaugliai (15-19 metų), kurie yra judresni, mažiau atsargūs. Taip pat matyti, kad tarp lyčių praktiškai nėra skirtumų - vyrai ir moterys traumas ir nuostolius patiria daugiau mažiau vienodai - atitinkamai 23,5 proc. ir 19,8 proc.“, - komentavo „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorius Vaidotas Krencius. 

Neskaičiuojant nuostolių, rečiausiai traumas kelionėse patiria 40-59 m. amžiaus suaugusieji - 17,9 proc. (jei skaičiuojant nuo visų 15-74 metu žmonių), dažniausiai - jaunimas nuo 15 iki 29 metų - 43,3 proc. 

Tarp dažniausiai minimų nelaimių - smulkus ar vidutinis kūno sužalojimas (31,8 proc.), kaulo lūžis ar panaši didesnė trauma (25,6 proc.), apsinuodijimas (20 proc.), infekcinė liga (8,1 proc.), erkinis encefalitas ar Laimo liga (6,8 proc.). 

„Draudimas nuo nelaimingų atsitikimų kaip niekada svarbus šiandien, ekonominių sunkumų laikotarpyje. Ankstesni tyrimai parodė, kad daugiau nei 92 proc. Lietuvos gyventojų patirtų stiprų finansinį smūgį, jei susirgtų, patirtų rimtesnę traumą ar vieno iš artimųjų mirties atveju. 

Atostogų metu, aktyviai poilsiaujant ir keliaujant, smarkiai padidėja tokia rizika, tad draudimas tampa vienintele ir tikrai efektyvia gelbėjimosi priemone. Turėdami omenyje padidėjusį žmonių poreikį apsaugoti artimuosius nuo nenumatytų finansinių problemų, savo klientams pasiūlėme draudimą nuo nelaimingų atsitikimų su 300 tūkst. litų draudimo suma - didžiausia rinkoje, to daugiau niekas nesiūlo“, - pastebi V.Krencius.


Šiame straipsnyje: lietuvos draudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Neimanoma apsaugoti nuo nelaimes...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių