Penktadalis gyventojų vėluoja mokėti už šildymą

Apmokėti sąskaitas už pernai lapkričio mėnesį gautą šilumą vėluoja 20 proc. gyventojų, o praėjusį šildymo sezoną vėluojančių atsiskaityti gyventojų buvo perpus mažiau.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos duomenimis, gyventojų skola šilumos tiekėjams už lapkritį siekia 30 mln. litų, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Šį sezoną šildymas šalyje kainuoja vidutiniškai 16 proc. mažiau nei praėjusią žiemą, tačiau dėl didelių šalčių gyventojai šiomis dienomis gauna daug didesnes sąskaitas už šilumą nei pernai tuo pačiu metu.

Pavyzdžiui, 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymas sostinėje senos statybos blokiniame daugiabutyje prieš metus gruodį kainavo 303 litus, dabar už praėjusį gruodį sunaudotą šilumą jo gyventojams reikia mokėti 450 litų.

Planuojama, kad 2010 metais valstybė turės skirti daugiau kaip 116 mln. litų būsto šildymo ir karšto vandens naudojimo išlaidoms kompensuoti nepasiturintiesiems. Šia parama gali pasinaudoti gyventojai, kurių išlaidos šildymui viršija 20 proc. jų pajamų.


Šiame straipsnyje: šildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių