PB: elektros paklausa išaugs kone dvigubai

Per 20 ateinančių metų elektros energijos paklausa Rytų Europoje ir Vidurio Azijoje išaugs kone dvigubai. Ta naujausioje Pasaulio banko ataskaitoje.

Ekspertai prognozuoja, kad pirminių energijos šaltinių paklausa padidės 50 proc., o elektros energijos poreikis - net 90 proc.

Kad tokiais tempais didėjant paklausai šalys nepatektų į energetikos krizę, jos turi kuo greičiau atnaujinti šio sektoriaus infrastruktūrą ir užtikrinti pakankamą energijos pasiūlą.

Kovo 18-ąją paskelbtoje ataskaitoje „Šviesą išjungt? Energetikos perspektyva Rytų Europoje ir buvusioje Sovietų Sąjungoje“  Pasaulio banko ekspertai pastebi, kad 2008 m. prasidėjusi ekonomikos krizė pristabdė energijos vartojimą ir jos paklausos didėjimą. Tačiau atokvėpis, per kurį regiono šalys turi galimybę užbėgti energijos krizei už akių, tetruks penkerius-šešerius metus.

Pasaulio bankas skaičiuoja, kad Europai energijos šaltinių atnaujinimui ir naujų įdiegimui reikėtų iki 3 trilijonų JAV dolerių investicijų, kurios turėtų ateiti ne tik iš valstybinio, bet ir iš privataus sektorių. O tam reikia skubiai pagerinti investicinį klimatą.


Šiame straipsnyje: elektraelektros paklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių