Paukštienos eksportą skatina pigi produkcija

Pirmą pusmetį paukštienos eksportas, palyginti su 2009 m. tuo pačiu laikotarpiu, išaugo iki 27 proc., o importas krito 16 proc. - to priežastis paprasta - paukštiena Lietuvoje pigesnė nei ES, rašo "Verslo žinios".

"Šiandien lietuviškos paukštienos kainos vienos žemiausių ES", - sakė Lietuvos paukštininkystės asociacijos prezidentas Vytautas Tėvelis.

Paukščių augintojai sako, kad vien kaina negalima paaiškinti paukštininkystės plėtros.

"Pradėjome gaminti daugiau kokybiškos produkcijos, kurios reikia ES. Pavyzdžiui, jau mėnesį dirbame sekmadieniais, kad klientams galėtume vežti kuo šviežesnę mėsą", - sakė Vilniaus paukštyno generalinis direktorius Gintautas Bareika.

Jo teigimu, iki šiol pagrindinės eksporto rinkos buvo Latvija ir Estija, o dabar vis daugiau gaminių parduodama Olandijoje, Didžiojoje Britanijoje. Mėginama prasibrauti ir į Rusiją. Vilniaus paukštynas eksportuoja 32 proc. produkcijos ir planuoja šį kiekį padidinti iki 35-37 procentų.

Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovas V.Tėvelis prognozavo, kad paukštienos kaina dėl brangstančių grūdų neišvengiamai kils.

"Paukštienos kainos kils visoje ES, tad gaminius turės branginti ir konkurentai", - sakė G.Bareika.


Šiame straipsnyje: Paukštienamėsa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių