Patraukliausias būstas - mažas, arti senamiesčio

Lietuviai domisi mažesniais būstais. Tokią išvadą rodo nekilnojamojo turto portalo www.reals.lt statistika. Rugsėjo mėnesį buvo siūloma pirkti ir nuomoti 12 tūkst. 200 gyvenamojo būsto objektų, kuriuos pateikė didžiausios nekilnojamojo turto bendrovės. Aštuoni iš dešimties portalo lankytojų peržiūrėjo parduodamus būstus, likusieji - nuomojamus.

Dažniausiai lankytojai domėjosi būstais sostinėje - iš dvidešimties daugiausia dėmesio internete sulaukusių objektų devyniolika buvo sostinėje. Vis mažiau svarbus tampa mikrorajonas, kuriame ieškoma svajonių būsto, - domimasi ir objektais miesto centre, Senamiestyje, ir miegamuosiuose rajonuose.

40 procentų visų peržiūrų sudarė vidutiniškai 35,6 kv. m ploto būstai, tiek pat - beveik dvigubai didesni - 63,8 kv. m ploto būstai ir 20 proc. lankytojų dėmesio sulaukė itin erdvūs - vidutiniškai 150 kv. m ploto būstai.

Daugiausia domėtasi 38 kv. metrų ploto dviejų kambarių butu 1920 metais statytame name, Šv.Stepono gatvėje. Buto kaina - 295 tūkst. litų (7 tūkst. 763 Lt/kv. m).

Šį būstą parduodančios nekilnojamojo turto agentūros „Juvitus" duomenimis, butas parduodamas nuo vasario mėnesio ir tikrai sulaukęs nemažo susidomėjimo. Jo kaina itin patraukli ir jau sumažėjusi maždaug 5 procentais, tačiau potencialų pirkėją atbaido tai, kad iš tiesų buto plotas yra 29 kv. m, o papildomas plotas atsirado perstačius butą ir antrame jo aukšte įrengus miegamąjį.

Nekilnojamojo turto portalą valdančios „Reals" direktorės Inos Gocentienės teigimu, kur nors Olandijoje ar Vokietijoje toks nestandartinis būstas būtų parduotas gana greitai, tačiau lietuviai vis dar konservatyvūs ir ieško buto, panašaus į draugų ar giminaičių, todėl nestandartiniai būstai parduodami gana sunkiai. 


Šiame straipsnyje: butasVilniujemažas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių