Patarėja: sprendimas kreiptis į teismą dėl „Snoro“ bankroto – teisėtas

Sprendimas inicijuoti bankroto bylą nacionalizuotam bankui „Snoras“ buvo teisėtas ir racionalus, teigia Lietuvos prezidentės patarėja

„Sprendimas kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, ko gero, šiandien yra priimtas laikantis visų įstatymų nustatytų procedūrų, yra teisėtas, savalaikis ir racionalus. Po šių Lietuvos banko veiksmų, jeigu teismas apsispręstų iškelti bankroto bylą, banko indėlininkams ir investuotojams įstatymų nustatyta tvarka bus išmokamos draudimo išmokos, o banko likęs turtas išieškomas ir realizuojamas, o kitų kreditorių reikalavimai tenkinami jau banko bankroto procedūras reglamentuojančių teisės aktų nustatyta tvarka“, - antradieno rytą Žinių radijui sakė prezidentės patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė.

Ji pabrėžė, jog „Snoro“ klientams, banke turėjusiems indėlius iki draudžiamosios sumos - 345 tūkst. litų (100 tūkst. eurų) - jokių papildomų veiksmų šiuo metu nereikia imtis.

„Visi indėliai, siekiantys 345 tūkst. litų, yra apdrausti ir įsipareigojimus dėl šių indėlių saugumo prisėmusi valstybė. Todėl, siekdama užtikrinti sklandų įsipareigojimų vykdymą, jau vakar vakare Vyriausybė pasirinko aštuonis bankus, per kuriuos bus atsiskaitoma su indėlininkais. Šiuo atžvilgiu gyventojams papildomų veiksmų imtis tikrai nereikės, nes bankas pats gaus visus duomenis ir pradės atsiskaityti su indėlininkais, prieš tai viešumoje paskelbus apie šių lėšų išmokėjimą “, - sakė ji.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių